• Aanvang:

    20.00u di t/m za

    14.00 & 19.00u zo

  • Duur:

    Circa 2,5 uur

    inclusief pauze

Terug naar Cast

Frank Farmer

Dave Mantel

Opleiding

Geboren en getogen in Amsterdam, 15 September, 1981. Als jochie hielt hij zich vooral intensief bezig met vechtsport en toneelles aan de Jeugdtheaterschool. Dave studeerde in 2005 af, als acteur en als maker, aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie.

Theater

De eerste paar jaar was hij vooral te zien in het theater; o.a. in de grotenzaal producties En toen waren er nog maar… (De tien kleine negertjes) van het Thriller Theater en in Bedgeheimen van Haye van der Heijden.

Televisie & Film

Daarnaast was hij een veel gezien gezicht in tv-commercials. (o.a. Andrelon en KPN Hi). Ook speelde hij (2008/2009) als Pieter van Velzen enige tijd in de dagelijkse televisie serie ONM (BNN).

In 2010 kreeg hij de kans om met Peter de Baan samen te werken aan de bioscoopfilm Majesteit, in de rol van Prins Constantijn, waarna zijn tv en film carrière echt een sprong maakte.

Meerdere rollen volgde o.a. in de films Sonny Boy (2011) en De Groeten van Mike (2012) van Maria Peters,  Quiz (2012) van Dick Maas, en in de tv-serie Dokter Tinus (2012/2013) en Danni Lowinski (2015).

Landelijke bekendheid vergaarde hij met zijn rol als treiterende klassenleraar Tino, in de met prijzen overladen film Spijt! (2013) van Dave Schram, naar het boek van Carry Slee. En met zijn rol als rechercheur Menno Kuiper in de immers populaire dagelijkse tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden.

Overig

Naast zijn werk als Acteur is Dave ook sinds 2010 werkzaam als Fotograaf en Filmmaker, in zowel Fashion als Buitenland/Portret-fotografie. Voor dit werk reist hij veel de wereld rond, onder andere vaak naar conflict en ontwikkelingsgebieden in Afrika en Azië. Op dit moment is hij tevens bezig met de voorbereidingen voor zijn eerste foto-expositie.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.