Terug naar Cast

Sy Spector

Ferry Doedens

Opleiding

Ferry heeft de opleiding Kunst, Theater en Media in Groningen gevolgd.

Theater

In 2012 kwam één van Ferry’s dromen uit met zijn rol als Prins Fiyero (alternate) in de musical Wicked. In 2015 volgde de hoofdrol van Danny Zuko (alternate) in de musical Grease.

Televisie

Ferry werd bij het grote publiek bekend in zijn rol als Lucas Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze rol heeft hij vanaf 2009 bijna dagelijks vervuld op RTL4. Op 31 december 2015 vertrok Lucas uit Meerdijk en verlegde Ferry zijn focus naar andere artistieke fronten. Hij maakte in 2013 zijn debuut als tv-presentator met het programma Het Beste van Idols Worldwide bij RTL5 en al snel daarna volgde de backstage-presentatie bij X-Factor op RTL4. Was in 2016 te zien in het tv-programma Maestro en speelde hij in de film Sneekweek. In 2016 is hij te zien in het tv-programma Dance, Dance, Dance. Ook speelt hij opnieuw het personage Lucas Sanders in de zomerserie Nieuwe Tijden op RTL4. 

 

Overig

In 2011 bracht Ferry zijn eerste solo-single uit, getiteld ‘Bij Mij’. In 2013 kwam de single ‘Hoger En Verder’ uit, gevolgd door ‘Droom Over Jou’, samen met rapper Billy Dans. Ferry werd in 2013 genomineerd voor een TeleVizier Talent Award.

 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.