Terug naar Cast

Frank Farmer

Mark van Eeuwen

Opleiding

Mark studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 was hij een van de eerste Nederlanders die werd aangenomen aan de prestigieuze Engelse toneelschool LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art).

Televisie & Film

Na zijn opleiding speelde hij een hoofdrol in de dramaserie Kicken, geproduceerd door IDTV. Daarnaast was hij te zien in de speelfilm Snowfever en in de BBC dramaserie Mike Basset.

Van 2005 tot 2012 speelt Mark de rol van Jack van Houten in de populaire serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast speelde hij (gast)rollen in televisieseries zoals Voetbalvrouwen, Rechercheur Ria en recent in Dagboek van een Callgirl.

In 2010 speelde Mark een van de hoofdrollen in De Eetclub van Robert-Jan Westdijk, de speelfilm naar aanleiding van het succesvolle boek van Saskia Noort. Onder regie van Bobby Boermans was hij ook te zien in de succesvolle thriller App in 2013 en familiefilm Finn geregisseerd door Frans Weisz in datzelfde jaar.

Begin 2014 rondde hij zijn werkzaamheden af voor de Hollywood-productie Kidnapping Freddy Heineken, waarin Mark naast Anthony Hopkins, Jim Sturgess en Sam Worthington een van de hoofdrollen speelt. Deze gaat in juni 2015 in première.

In september 2014 begon Mark met de opnames van de speelfilm Rendez-Vous. Hij speelt hierin een hoofdrol naast Loes Haverkort en werkte voor het eerst samen met Antoinette Beumer, die de film regisseerde. De film is begin juni 2015 in première gegaan.

Theater

In 2004 is Mark voor vijf maanden verhuisd naar Schotland, waar hij de hoofdrol van Vincent van Gogh vertolkt in het theaterstuk Vincent in Brixton. Vanaf januari tot maart 2015 was Mark door heel Nederland te zien in het theater, met het toneelstuk Geluk, waarin hij naast Porgy Franssen en René Fokker op het toneel stond. Ger Thijs schreef en regisseerde het stuk. 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.