Terug naar Cast

Bill Devaney

Mike Ho Sam Sooi

Opleiding

Mike is opgeleid tot onderwijzer en studeerde daarna aan de toneelschool in Maastricht.
Later volgde Mike in Hilversum een opleiding televisie- en filmregie.Theater

Mike speelde in de diverse producties bij grote theatergezelschappen in Nederland en België, waaronder het RO Theater, NNT en het Vlaamse Blaauwe Maandag Company. Mike speelde de rol van Tito in de musical Dirty Dancing in Nederland en Duitsland. Recentelijk was hij nog te zien in de musical Amandla Mandela.

Televisie

Mike was te zien in TV-series als Medisch Centrum West, In voor en tegenspoed, Goudkust, Toen was geluk heel gewoon en Oppassen. Hij is regelmatig te horen als stemacteur in tekenfilms en computergames.

Overig

Met zijn eigen bedrijf heeft Mike in de loop der jaren als regisseur/theatermaker vele theaterproducties geïnitieerd en hij heeft met zijn eigen gezelschap regelmatig op festivals buiten Nederland gespeeld, waaronder in Avignon, Karlsruhe, Erlangen en Wenen. In de afgelopen jaren heeft Mike zich naast deze activiteiten vooral toegelegd op het maken van  televisieprogramma’s en korte internetfilms met zijn eigen mediabedrijf. In samenwerking met journalist Tanja Fraai richtte Mike Stichting WeConnect op en hij maakt educatieve documentaires. Hij verzorgt ook filmworkshops op middelbare scholen in de Caraïben.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.