Terug naar Cast

Bill Devaney

Ruurt De Maesschalck

Opleiding

Acteur Ruurt De Maesschalck is in 1982 afgestudeerd aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem.

Theater

Hij maakte zeven jaar onderdeel uit van het vaste ensemble van het Ro Theater. Hij speelde daar o.a. in de voorstellingen Macbeth, The Family, De dood en het Meisje en Angels in America. Hierna ging hij aan de slag als freelance acteur bij o.a. het Noord Nederlands Toneel en het Onafhankelijk Toneel.

Verder is Ruurt De Maesschalck de laatste jaren betrokken geweest bij diverse producties van theatergroep Bonheur. Als acteur in o.a. Medea, Alleen op de wereld en De Meid. En als regisseur van o.a. Een ander land naar James Baldwin, Voorjaarsontwaken van F. Wedekind en De sprekende stad, voor het Architectuurfestival Rotterdam. Als organisator en regisseur is hij een aantal jaar betrokken geweest bij het talentontwikkelingsproject Hollandse Nieuwe van Cosmic Theater.

Recentelijk was Ruurt te zien in een DeLaMar Productie Welkom in de familie, onder regie van Antoine Uitdehaag.

Televisie

Ruurt De Maesschalck was ook te zien in diverse televisieseries zoals; Baantjer, Unit 13 en Spoorloos verdwenen en als stemacteur te horen in films als The Incredibles en Return to Atlantis.

Overig

Ook geeft hij les aan de muziektheateropleiding van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.