Terug naar Cast

Alternate Rachel Marron

Talita Angwarmasse

Opleiding

Talita is afgestudeerd aan het ‘Institute for Performing Arts’ in Amsterdam o.l.v Lucia Marthas.

Theater/Televisie

Na haar afstuderen in 2001 maakte Talita haar debut in de Joop van den Ende musical 'Saturday Night Fever’.
Van 2001 tot 2003 maakte Talita deel uit van de originele Europese cast van de Disney musical ‘Aida' waarin zij ensemble en understudy Amneris en Nehebka was.
In 2003 maakte Talita haar debut in de Duitstalige musical scene. Zij speelde de hoofdrol in de Duitse musical Miami Nights, ‘Annette' in de musical 'Saturday Night Fever', de rol van ‘Maria Magdalena' in Jesus Christ Superstar en de rol van ‘Mabel' in de musical Fame.
Terug in Nederland in 2006 werkte Talita voor het 60 man tellende Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in de theatershow 'Beatles in Concert'. In 2007 speelde Talita de rol van ‘Mabel' in ‘Fame' die ze het jaar daarvoor al in Duitsland speelde. Voor deze rol kreeg Talita in 2008 een nominatie voor een 'Johnny Kraaijkamp Musical Award' in de categorie 'Beste Vrouwelijk Bijrol in een grote Musical’. In 2009 speelde Talita in de musical ‘Footloose' de rol van ‘Rusty' onder regie van Martin Michel en wederom leverde haar dit een Musical Award Nominatie op in dezelfde categorie als het jaar daarvoor.
Na deze succesvolle jaren in musicals gespeeld te hebben werd Talita vanwege haar vocale kwaliteiten steeds vaker gevraagd voor theaterconcerten.
Zo stond zij als voor het Koninklijke Luchtmacht Orkest in 'Concert for Freedom’,  'A Tribute to Michael Jackson' en in de 'Plaza Tour'. Zij was  tussen 2010 en 2014 soliste in 'Soul of Motown' III, IV en V en stond zij in Nederland en Engeland in de concertante versie van de musical 'Sister Act’. 

In voorjaar van 2012 speelde Talita voor korte tijd in de musical 'Daddy Cool' in Mallorca, Spanje alvorens er een nieuw Duits avontuur op Talita haar pad kwam, dit maal in Berlijn.
Zij werkte als zangeres en als 'Leading Lady’ 3 en 1/2 jaar lang voor het Friedrichstadt Palast, het theater wat bekend staat vanwege zijn grootste podium ter wereld, in de spectaculaire shows ‘Show me’ en later ‘The Wyld’. 

Naast dat Talita Alternate is voor de rol van June in Hair en Rachel Marron in The Bodyguard, is zij ook Alternate solo zangeres in ‘Pandora’, de dinnershow in Studio 21 in Hilversum.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.