Terug naar Cast

Scar

Jorrit Ruijs

Opleiding

Jorrit volgde een klassieke balletopleiding aan The Royal Academy of Dance en studeerde tevens af aan de Amsterdamse Toneelschool. Speelde bij Toneelgroep Amsterdam en was twee jaar verbonden aan Het Zuidelijk Toneel. Speelde in Roberto Zucco van toneelgroep de Appel en Don Carlos van Huis aan de Amstel de titelrollen en in de musicals Hair, geregisseerd door Marcus Azzini en speelde in Ciske de Rat van Stage Entertainment diverse hoofdrollen. Is vanaf de wereldpremière in 2010 betrokken bij Soldaat van Oranje, de musical, waar hij als eerste de rol speelde en danste van Bram Goudsmit. In Nijinsky - Gek van Dans, geregisseerd door Peter de Baan en gechoreografeerd door Toer van Schayk, evenals in de succesvolle, door hem zelf geschreven voorstelling Het Temmen van de Faun op het Amsterdam Fringe Festival, combineerde Jorrit zijn beide opleidingen als danser en acteur.

Televisie

Speelt op televisie vaste rollen in de series Bloedverwanten en De Spa, de hoofdrol in Motief voor Moord en verder in onder andere Kinderen geen Bezwaar, Van God Los en Flikken Maastricht

Overig

Sprak diverse stemmen in voor de animatiefilm La Peur du Loup en was te zien in de videoclip This Plan van de band Moke.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.