Terug naar Cast

Ed / understudy Zazu, Timon, Pumbaa

Maarten Smeele

Opleiding

Maarten studeerde in 2013 af aan het Conservatorium in Tilburg, afdeling Muziektheater.

Theater

Speelde als kind in Oliver!, Titanic, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Pietje Bell en in de toneelversie van Zeg ‘ns AAA. Was na zijn opleiding te zien in Jersey Boys, waar hij als alternate Frankie Valli een aantal keer per week de hoofdrol op zich nam. Tourde daarna door het land als solist in JEANS24, speelde Mark Cohen in de met een Musical Award bekroonde versie van RENT in het M-Lab en was te zien en horen in Ordinary Days van De Brug Musicaltheater.

Overig

Speelde een kleine gastrol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Verleent zijn stem aan verschillende animatieseries en is te horen als voorlezer van diverse luisterboeken. Won in 2014 de Musical World Award in de categorie Doorbraak van het jaar.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.