Terug naar Cast

Timon

Steve Beirnaert

Opleiding

Steve behaalde zijn meestergraad dramatische kunst aan de Studio Herman Teirlinck, Antwerpen.

Theater

speelde in een reeks Opus One musicals, waaronder: Filips II in Tijl Uilenspiegel, Buster in Buster & Benjamin en De Gekke Hoedenmaker in Alice in Wonderland. Vertolkte in België Lefou in Beauty & the Beast (Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent 2007) en Rooster Hannigan in Annie. Speelde in het AFAS Circustheater Jonathan Been in Mary Poppins. Steve was ook te zien als Krakeel in de musical Droomvlucht. Tourde als Snorre door België en Nederland in Wickie de musical. Schitterde in de Franstalige versie van Cabaret als de Emcee (tour Brussel, Wallonië, Zwitserland).

Televisie/Film

Werkte als poppenspeler voor de serie Aangespoeld (VPRO) en leende zijn stem aan animatieseries (Yu-Gi-Oh!, Vipo) en aan de film The Golden Compass. Speelde gastrollen in diverse Vlaamse televisieseries: FC De Kampioenen, Aspe, Spring, Kosmoo. Maakte voor het theater de scriptbewerking van de musical Buster & Benjamin. Schreef voor televisie vijf afleveringen voor detectiveserie Aspe en drie afleveringen voor Dag & Nacht: Hotel Eburon. Was resident director bij The Sound of Music. Creëerde, schreef en speelde de mannelijke hoofdrol in de webserie Stalker.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.