Untitled-1

AFAS Software

Naamgevend sponsor van het Circustheater

Het Circustheater in Scheveningen heet vanaf 1 augustus 2011 het AFAS Circustheater. AFAS ERP Software te Leusden heeft zich voor minimaal zes jaar verbonden als naamgevend sponsor aan het theater dat vooral bekend is van de grote musicals van Stage Entertainment Nederland. Het bijna 110 jaar oude Circustheater is vanaf begin jaren negentig het paradepaardje van Stage Entertainment, het live-entertainment bedrijf van Joop van den Ende. Jarenlang was Fortis (voorheen VSB) verbonden aan dit theater totdat deze bank vorig jaar uit het Nederlandse straatbeeld verdween. Met AFAS heeft Stage Entertainment een mooie nieuwe betrokken partner gevonden.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor in Leusden sprak Joop van den Ende de AFAS-medewerkers toe: “Mijn kroonjuweel, het Circustheater, krijgt de naam van AFAS erbij. Ik vind het leuk samen te werken met een bedrijf dat zijn product creatief in de markt zet en ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking zijn vruchten gaat afwerpen”.

“Als naamgever van het AFAS Circustheater verhogen wij onze naamsbekendheid enorm. We zien dit dan ook als een nieuwe kans om ons bedrijf nog beter onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Daarnaast hebben we behoorlijke affiniteit met de entertainmentbranche: in Leusden hebben we namelijk een eigen inpandig theater waar regelmatig A-artiesten optreden. Op dat vlak zal de samenwerking zich ook ontwikkelen. Zowel Stage Entertainment als AFAS staat voor ondernemerschap en kwaliteit,” aldus Bas van der Veldt, CEO van AFAS ERP Software.

AFAS en sponsoring

Op 1 april 1996 startte het softwarebedrijf met 47 medewerkers en 4.500 klanten. Op dit moment is AFAS een softwarebedrijf met 350 medewerkers en 10.000 klanten. AFAS heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt; van 3 miljoen euro omzet in 1996 tot een omzet van 79 miljoen euro in 2014.

De sterke focus op marketing die AFAS sinds de oprichting heeft gehad, zorgt op dit moment voor een hoge naamsbekendheid binnen de markt. Naast naamgevend sponsor van het Circustheater in Den Haag, is AFAS ook sponsor van de Tennis Classics (sinds 2008) en de eredivisieclub AZ (sinds 2010).

Over AFAS

Het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software ontwikkelt softwareproducten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt op een maatschappelijk verantwoorde manier waarbij klanten, medewerkers en milieu centraal staan. AFAS Software automatiseert bedrijven en organisaties uit alle branches met complete en moderne (online) bedrijfssoftware. Consumenten krijgen met het online huishoudboekje AFAS Personal inzicht in hun persoonlijke geldzaken en daardoor grip op hun uitgavepatroon. AFAS is hoofdsponsor van voetbalclub AZ, de AFAS Tennis Classics en het AFAS Circustheater in Scheveningen. 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.