Overslaan en naar de inhoud gaan

Francis van Broekhuizen

Moeder Overste

Ze heeft meer dan 35 hoofd- en bijrollen op haar naam, waaronder Tosca, Lady Macbeth, Miss Wingrave en Giorgietta. Sinds een aantal jaren is zij ook een graag geziene tv-personality in verschillende programma’s, zoals Maestro, All together now, De slimste mens, De verraders en diverse talkshows.

Opleiding
Francis studeerde cum laude af in 2002 en 2004 aan het Conservatorium van Amsterdam en de Dutch New Opera Academy. In 2004/2005 was ze lid van Opera Studio Nederland.

Theater/televisie/film
Ze was vast ensemblelid bij Opera Zuid van 2005 tot en met 2008 en vertolkte daar verschillende hoofdrollen in opera’s als Carmen, Il Trittico, Die Lustige Witwe, Cendrillon en De Speler. Sinds 2008 is zij freelance operazangeres en zingt voornamelijk in Nederland bij alle grote operagezelschappen. Ze heeft meer dan 35 hoofd- en bijrollen op haar naam, waaronder Tosca, Lady Macbeth, Miss Wingrave en Giorgietta. Sinds een aantal jaren is zij ook een graag geziene tv-personality in verschillende programma’s, zoals Maestro, All together now, De slimste mens, De verraders en diverse talkshows. Op Radio 4 heeft zij een wekelijkse rubriek in het programma De ochtend van 4 over klassieke muziek. Daarnaast maakt ze haar eigen theatershows Dolle Diva en Bij twijfel hard zingen, waarmee ze succesvol in de Nederlandse theaters optreedt. Ze heeft ook gespeeld in twee operafilms, Donna Giovanna en Gianni Schicchi, geproduceerd door Opera Spanga.