Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandon Delagraentiss

Richard Bullock / Ensemble

Speelde James Thunder Early in DREAMGIRLS en Audrey II in Little Shop of Horrors, allebei Broadway-musicals. Ook deed hij mee aan The Voice of Holland (seizoen 6, coach Anouk).

Opleiding
Brandon studeerde aan de Universiteit van Houston Toneelschool en Muziekconservatorium. Dans heeft hij aan de Alvin Ailey School of Dance (NYC) gestudeerd.

Theater/televisie/ film
Speelde James Thunder Early in DREAMGIRLS en Audrey II in Little Shop of Horrors, allebei Broadway-musicals. Ook deed hij mee aan The Voice of Holland (seizoen 6, coach Anouk). Hij was co-ster Marcus in de speelfilm Red Heart, Blank Face en lead zanger bij DINO op RTL5. Verder presenteerde hij The Brandon Delagraentiss Show op HMS TV (Texas) en was hij solist bij Carré Gospel Celebration en Ladies of Soul in de Ziggo Dome. Hij heeft een eigen gospel tour, Brandon Delagraentiss & the Gospel Experience, en speelt Maxwell in Madame Jeanette (Studio 21).

Overig
Geboren in Welsh, Louisiana, als oudste van zeven kinderen groeide hij op in Houston, Texas. Hij was de ‘Son of a Preacherman’ en dirigeerde zijn kerkkoor sinds zijn elfde. Hij schreef zijn eigen muziek op onder meer Spotify en iTunes, en richtte het American Performance Center op in Amsterdam om andere artiesten te steunen.