Terug naar nieuws

Marjolijn Touw volgend jaar te zien in Mary Poppins

Gepubliceerd op 13-11-2009

Van moeder Vrijmoeth naar Miss Andrew

Marjolijn Touw zal vanaf maart 2010 te zien zijn in de rol van Miss Andrew in Mary Poppins met o.a. Hugo Haenen, Maike Boerdam en William Spaaij. Mary Poppins is de musical van Joop van den Ende Theaterproducties in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. Deze nieuwe, magische productie zal volgend jaar op 11 april in première gaan in het Circustheater in Scheveningen. Miss Andrew is de voormalige nanny van de familie Banks. In tegenstelling tot haar kleurrijke opvolgster Mary Poppins, is Miss Andrew een onverbiddelijke vrouw die slechts één manier van doen kent - hà¡à¡r manier.
Op dit moment schittert Marjolijn Touw in haar rol als Moeder Vrijmoeth in Ciske de Rat - de Musical, waarvoor zij in juni 2008 een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijk Bijrol ontving. Op zondag 29 november speelt zij deze rol voor de allerlaatste keer. Na haar opleiding aan de Academie voor de Kleinkunst vertolkte Marjolijn diverse rollen waaronder die van Mamma Morton in de musical Chicago, Roos in Mamma Mia! en Sadista in The Wiz.

Radio & Televisie

Naast haar carrière in het theater, was de veelzijdige Marjolijn ook meerdere malen te zien en te horen op radio en televisie. Marjolijn was de eerste Annie de Rooy in het tv programma van Paul de Leeuw, zij speelde de rol van barvrouw Hanny in de serie Het Zonnetje In Huis en zij is vast jurylid geweest van het programma Una Voce Particolare. Daarnaast was Marjolijn de vaste invalster voor het radioprogramma Spijkers Met Koppen en leent zij haar stem veelvuldig aan animatie films en series zoals 101 Dalmatiërs en Finding Nemo. Marjolijn is tevens docent Musical Repertoire op Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater.
Mary Poppins vertelt het verhaal van de wonderbaarlijke nieuwe nanny van de familie Banks: Mary. Ze beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere taak of gebeurtenis in een wonderlijk avontuur voor het hele gezin. Zij verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.