Terug naar nieuws

Tessa Sunniva van Tol is Little Mermaid in nieuwe Disney musical

Gepubliceerd op 22-02-2012

De rol van Ariël in Disney's The Little Mermaid wordt gespeeld door Tessa Sunniva van Tol. Het is de eerste hoofdrol in een musical voor Tessa. “Ik kijk er ontzettend naar uit om in de rol van Ariël te kruipen. Ik heb zelf vroeger de film talloze keren gezien en ik denk vele anderen met mij. Ariël is een jonge vrouw met grote dromen en daar herken ik mijzelf wel in. Voor mij komt er een droom uit om deze hoofdrol straks te mogen spelen. Ik kan niet wachten om iedereen te ontmoeten en aan de slag te gaan, heel spannend!" aldus een enthousiaste Tessa.

Little Mermaid

De repetities voor Disney's The Little Mermaid starten op 16 maart in Dutch Studio's Amsterdam. Op zaterdag 12 mei beleeft de musical zijn première in Martiniplaza in Groningen en is daarna te zien in de grotere theaters van Nederland. Eerder werd al bekend dat Tommie Christiaan de rol van Prins Erik gaat vertolken, de overige hoofdrollen worden binnenkort bekend gemaakt.

Tessa Sunniva van Tol

Als kind was Tessa al te zien in The Sound of Music van Joop van den Ende Theaterproducties. In 2007 nam de 16 jarige Tessa deel aan het programma 'So You Wannabe a Popstar' en werd tweede. Eerder verzorgde ze het voorprogramma van onder anderen Belle Perez en gaf ze zelf in 2009 een popconcert in Hongarije. Tessa bracht meerdere singles uit die in de single Top 100 verschenen.

Verhaal

Disney's The Little Mermaid is het tijdloze verhaal dat plaatsvindt in het magische Koninkrijk diep in de zee. De getalenteerde, krachtige vrouw Ariël verlangt naar de wereld op het land en gaat tijdens haar ontdekkingsreis op zoek naar een onbereikbare liefde. Heeft ze genoeg lef om haar vader te trotseren, wint ze het van het kwaad en heeft ze genoeg overtuigingskracht om de liefde van haar leven voor zich te winnen? Een musical over het volgen van je hart en het verwezenlijken van grote dromen.

Foto: Dennis van Akkeren

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.