Terug naar nieuws

Dit zijn de mannen van Antje Monteiro in MAMMA MIA!

Gepubliceerd op 17-06-2018

Hoofdrollen voor Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal

Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal gaan de rollen van respectievelijk Sam, Bart en Harrie spelen in dé feel-good musical MAMMA MIA!. Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “Er is ontzettend veel gespeculeerd over de invulling van deze rollen. We waren op zoek naar drie goede acteurs met de charme, de looks en de humor die nodig is voor deze mannelijke hoofdrollen en die hebben we gevonden in Dieter, Emiel en Zjon. Tijdens de fotoshoot waren de mannen voor het eerst samen en de sfeer zat er direct lekker in dus dat belooft veel goeds.” MAMMA MIA! met 22 bekende ABBA hits als; ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’ is vanaf 6 september 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op 23 september in première, meer informatie: www.mammamia.nl.

Dieter Troubleyn
Dieter is initieel Radio DJ, maar wist door zijn veelzijdigheid een bijzonder rijke carrière uit te bouwen in België en Nederland. Hij speelde in diverse televisieseries zowel in Nederland als België zoals Costa, Spangen, Onderweg naar Morgen, De Wet volgens Milo, Danni Lowinski en Rozengeur & Wodkalime. Speelde in diverse theaterproducties als Les Misérables en Elisabeth en vertolkte de hoofdrol van Jezus in de productie Jesus Christ Superstar. Als stem-acteur sprak Dieter diverse bioscoopfilms in waaronder Planes, Madagascar, Zootropolis, Alvin & The Chipmunks, Rango en Beauty & The Beast. Afgelopen twee jaar tourde Dieter met z’n Diamondsongs & Seagulls langs Hafabra orkesten in België en Nederland.

Emiel de Jong
Emiel de Jong is acteur en theatermaker, self-made, want na twee jaar brak hij zijn studie af om op de planken te staan met cabaret duo Schudden. Het duo won het Groninger Studenten Cabaretfestival en werd tweede op Cameretten. Er volgden tien theaterprogramma’s en drie van deze programma’s werden genomineerd voor de Poelifinario. Inmiddels heeft hij zijn eigen jeugdtheatergroep Graasland opgericht, waarmee hij op Schudderiaanse wijze voorstellingen maakt voor de hele familie. Daarnaast speelde hij in meerdere commercials, kleine rollen in tv-series en een rol in de film Dorsvloer vol confetti van Tallulah Schwab.

Zjon Smaal
Momenteel is Zjon te zien in Disney’s The Lion King waar hij de rol van Pumbaa speelt. Daarvoor was hij te zien in onder andere The Bodyguard, Harrie let op de Kleintjes, Soldaat van Oranje, Sister Act, Zorro, Petticoat, The Full Monty, Urinetown, Sound of Music, Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Annie en Passion. Voor zijn rol in The Full Monty won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Tevens kreeg hij nominaties voor zijn bijrollen in Urinetown en Sister Act. Op televisie was Zjon onder meer te zien in De Maatschap, Wie goed doet en Spangas. Hij leende zijn stem aan karakters in de (tekenfilm)series Supernoobs, 11, Richie Rich en de titelrol in Atomic Puppet.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.