Overslaan en naar de inhoud gaan

Channah Hewitt

Walk-in cover Tina

Opleiding
Channah studeerde in 2016 met European honors af aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts, zowel uitvoerend artiest als docent. Haar focus lag toen nog voornamelijk op dans, maar toen ze in de zomer van 2016 haar persoonlijke dansdoel bereikt had (achtergronddanseres voor Beyoncé ‒ MTV VMA’s, 2016) besloot ze dat het tijd was voor een nieuw doel. Ze verlegde haar focus van dans naar zang.

Theater/televisie/film
Speelde eind 2016 tot augustus 2018 in The Lion King als vocal swing, cover Nala en cover Sarabi, 2019 tot 2020 in Tina das Musical in Hamburg als Ikette, cover Tina en cover Alline. Vanaf 2023 zal ze voor het eerst te zien zijn in een 1st cast-rol: Fantine in Les Misérables.  

Ze was in 2018 te zien in het programma DanceSing (finale) en in 2020 bij The Voice of Holland (halve finale). Maakte in 2021 haar seriedebuut met een gastrol in Spangas en in het najaar van 2022 haar filmdebuut als Mattie in Het Feest van Tante Rita. Verder is ze te horen in veel verschillende animatieseries voor onder andere Disney, Nickelodeon en Netflix. 

Overige
Werkt als freelance zangeres en maakt eigen muziek, waarbij ze nauw samenwerkt met onder meer Tjeerd Oosterhuis en Roulson.