Overslaan en naar de inhoud gaan

Lottie Hellingman

Lottie Hellingman speelde in vele toneel-en muziektheaterproducties. Onder andere bij Orkater (Blackface), Het Amsterdamse Bos (Midzomernachtsdroom en Zomergasten), en Sluysmans & van Warmerdam (Judee Sill).

Lottie Hellingman speelde in vele toneel-en muziektheaterproducties. Onder andere bij Orkater (Blackface), Het Amsterdamse Bos (Midzomernachtsdroom en Zomergasten), en Sluysmans & van Warmerdam (Judee Sill). Vorig jaar speelde ze in Het Pauperparadijs in Carré en tourde ze door Vlaanderen met het stuk Twee Zielen van  Peter de Graef, met wie ze jarenlang samenwerkte.

Ook was zij veelvuldig te bewonderen in films en op televisie. Ze won een Gouden Beeld voor Beste Actrice in IJs (2001), speelde hoofdrollen in Blauw Blauw, De Band en in de telefilms Deining en Vakantie in Eigen Land. Op het witte doek was ze onder andere te zien in De Hel van ’63, 100% Coco New York en Retrospekt. Voor haar rol in De Storm werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol.

Lottie presenteerde jarenlang Jules Unlimited en de Nationale Wetenschapsquiz. Ook spreekt ze regelmatig stemmen in voor onder andere De Smurfen, Happy Feet, The Muppets, Cars III en Paddington.

 

Foto: Roy Beusker Fotografie