Overslaan en naar de inhoud gaan

Froukje Zuidema

Swing

Maakte haar musicaldebuut in Ciske de Rat (2016-2017) van Stage Entertainment en zong als soliste bij Nacht des Musicals (2020) van Theater St. Gallen in Silvaplana, Zwitserland. 

Opleiding
Froukje behaalde in 2020 haar Master of Music (richting muziektheater) op Fontys, waar ze zangles kreeg van Edward Hoepelman en Katrien Verheijden. Eerder voltooide ze de bachelor muziektheater op het conservatorium Codarts. Tijdens haar opleiding speelde Froukje onder andere in Into the Woods (regie: Julia Bless, Maastheater) en haar twee afstudeervoorstellingen Land(t)(regie: Carline Brouwer) en SOLO (regie: Saskia Mees).

Theater/televisie/film
Maakte haar musicaldebuut in Ciske de Rat (2016-2017) van Stage Entertainment en zong als soliste bij Nacht des Musicals (2020) van Theater St. Gallen in Silvaplana, Zwitserland. Ook zong ze in het ensemble van Best of Musical & Opera (Rotterdams Philharmonisch Orkest).

Overig
Was eerder kinderbegeleidster bij de musical On Your Feet!, geeft veel zang- en theaterlessen aan kinderen en treedt vaak op als zangeres bij concerten en andere gelegenheden.