Overslaan en naar de inhoud gaan

50.000 extra kaarten voor David Bowie's Lazarus

June 3, 2019

50.000 EXTRA KAARTEN VOOR DAVID BOWIE’S LAZARUS

 

SPEELPERIODE VAN BOWIE’S ‘LAATSTE MEESTERWERK’ WEGENS OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING VERLENGD

Ruim vier maanden voor de première van Lazarus, de David Bowie musical, zijn er al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Wegens de overweldigende belangstelling hebben Stage Entertainment Nederland en het DeLaMar Theater besloten de speelperiode van de voorstelling te verlengen. Er zijn nu 50.000 extra tickets beschikbaar, die vandaag om 10.00 uur in verkoop gaan bij Eventim. David Bowie creëerde Lazarus vlak voor zijn overlijden samen met regisseur Ivo van Hove. Na New York en Londen komt de originele productie dit najaar voor een exclusieve periode naar het DeLaMar Theater in Amsterdam. De acteurs worden binnenkort bekend gemaakt. 

Albert Verlinde
, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “David Bowie is en blijft een fenomeen. Vooraf was ik benieuwd of het Nederlandse publiek deze voorstelling zou omarmen, dat de reacties zo overweldigend zouden zijn had ik nooit kunnen bedenken. Ik ben echt overvallen door de enorme belangstelling. Er is sprake van een ware run op de kaarten. Door het verlengen van de speelperiode krijgen nog meer mensen de kans om David Bowie’s laatste meesterwerk te zien”.

Regisseur Ivo van Hove: Lazarus is het laatste project van David Bowie geweest. De voorstelling betekent voor mij persoonlijk heel veel en ik vind het dan ook bijzonder om deze nu eindelijk, na New York en Londen, aan de Nederlandse toeschouwer te mogen laten zien.”

LAZARUS
Popfenomeen David Bowie overleed op 10 januari 2016. Eén van zijn allerlaatste projecten was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de voorstelling met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove, onlangs opnieuw genomineerd voor een prestigieuze Tony Award, neemt ook de regie van de Nederlandse productie voor zijn rekening. Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego Thomas Newton opnieuw. De voorstelling is een avontuurlijke trip door Bowie’s geniale geest. Een reis die uiteraard wordt omlijst met legendarische Bowie hits, waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de voorstelling geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar.

Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.