Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Herlaar

Voor haar rol als Mary Poppins ontving ze in 2010 de John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent. Een jaar later maakte ze haar debuut op de televisie in ‘Moeder, ik wil bij de revue’, waar ze een gouden kalf-nominatie voor ontving.

Biografie

Noortje Herlaar is een veelzijdig actrice, die bij het grote publiek bekend werd door haar rol als Mary Poppins en sindsdien te zien was in vele theater, film en televisieproducties.

Opleiding

Studeert in 2007 af aan de Muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium.

Theater/Televisie/Film

Voor haar rol als Mary Poppins ontving ze in 2010 de John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent. Een jaar later maakte ze haar debuut op de televisie in ‘Moeder, ik wil bij de revue’, waar ze een gouden kalf-nominatie voor ontving. Ook was ze als Liesbeth List te zien in de alom geprezen serie ‘Ramses’. Verder was ze te zien in: ‘De zaak Menten’, ‘de 12 van Oldenheim’ en ‘Loïs’. Op het witte doek was Noortje o.a. te zien in ‘Knielen op een bed violen’, ‘De zevende hemel’, ‘Toen mijn vader een struik werd’, ‘Wonderbroeders’, ‘Kapsalon Romy’ en was ze de stem van Anna in ‘Frozen’.

In het theater was Noortje o.a. te zien in Vaslav, Agnes van God, Saturday Night Fever’, ‘de Producers’ en ‘De Huisvrouw Monologen’.

 

Foto: Roy Beusker Fotografie