Overslaan en naar de inhoud gaan
Portretfoto Hij Gelooft in Mij 750x1000

Roosmarijn Luyten

Rachel Hazes

Opleiding
Roosmarijn studeerde in 2001 af aan de Academie voor Kleinkunst en volgde extra danslessen bij de opleiding docent theaterdans, beide aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Theater/televisie/film
Tot COVID-19 zijn intrede deed, was zij op tournee met de muziektheatervoorstelling JUFFENBALLET, een coproductie van MaasTD en BonteHond. Daarvoor was Roosmarijn onder andere te zien in De Marathon - de musical, de familiemusical Dolfje Weerwolfje, en op theaterfestival De Parade met de muziektheatervoorstelling LEUK van BonteHond. Ze speelde al eerder de rol van Rachel Hazes in het laatste jaar van de musical Hij Gelooft in Mij en was hierin in de seizoenen daarvoor alternate voor alle vrouwenrollen. Ze was in achtereenvolgende seizoenen bij jeugdtheatergezelschap Maas Theater&Dans te zien in Maanvirus, als Tinkelbel in de voorstelling Peter Pan Was Hier, in de Beatles-voorstelling HELP en in de titelrol in Kortjakje. Verder heeft ze getourd met Orkest MaxTak, Theatergroep ZEP en Opus One, en speelde ze in de musical Foxtrot.

Dit seizoen speelt ze in de tv-serie Dertigers. Eerder was ze te zien in series en speelfilms zoals JEUK, Soof: de Serie, Als de dijken breken, Moordvrouw, De Mannen van dokter Anne, De Zevende Hemel en Sonny Boy.


Overig
Als zangeres maakte zij deel uit van verschillende gelegenheidsformaties, waaronder The B-Movie Orchestra, PLAY in Club Dauphine en de muzikale quiz Quiztet. Ze danste bij De Vliegende Panters en was dance captain in de musicals Foxtrot en De Marathon.