Overslaan en naar de inhoud gaan
Portretfoto Hij Gelooft in Mij 750x1000

Dick Cohen

Valkenier, vader van André e.a.

Opleiding
Dick volgde zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en De Nel Roos Ballet Academie (1980 -1984), en zangles van Leny Vermaire. 

Theater/televisie/film
Hij begon zijn loopbaan bij Cabaret Boemerang en het Muztheater. Hierna volgden drie seizoenen naast André van Duin in zijn revues en in musicals als De Gelaarsde Kat, Love Story, Les Misérables, Crazy For You, Anatevka, The Sound of Music, Titanic, Hairspray, The Little Mermaid, Cabaret, Into the Woods, Kuifje De Zonnetempel, Annie, Cyrano, Tsjechov, Willeke, De Jantjes, Heerlijk Duurt het Langst, The Addams Family en Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking. Hij zong met het Metropole Orkest in Bernstein Broadway Songbook en met het Philharmonisch Orkest in Tonight, Music & Songs of Leonard Bernstein. Verder zong hij in diverse liedjesprogramma’s als Wij Nederlanders, Broadway in de Polder, Alle Dagen Feest en Handje vol Geluk, en in de operette La Vie Parisienne. Hij speelde Richard Bucket in de komedie Schone Schijn en bij Stichting Vuur en Vlam in de voorstelling Onvoorwaardelijk. Gebaseerd op deze voorstelling is de film Onvoorwaardelijk gemaakt, die in 2022 première gaat.

Overig
Hij ontving in 1984 de Pisuisse-prijs en werd vier keer genomineerd voor een Musical Award, die hij twee keer won voor beste mannelijke bijrol in Tsjechov (2000) en Love Story (2015).