Overslaan en naar de inhoud gaan
Volg

Aïcha Gill

Cover Zelma/Cover GG/Ensemble

Ze speelde de rol van Lorrell Robinson in de musical Dreamgirls, ging mee op theatertour met Angela Groothuizen en Berget Lewis, en verzorgt backing vocals voor verschillende zangeressen, onder wie Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is zij werkzaam als stemactrice en heeft ze diverse animatieseries ingesproken.

Opleiding Aïcha heeft de MBO-musicalopleiding gevolgd aan de Dutch Academy of Performing Arts. In 2012 studeerde ze af met haar eigen voorstelling Negra, Muziektheater, over identiteit.

Theater/Televisie/Film Ze speelde de rol van Lorrell Robinson in de musical Dreamgirls, ging mee op theatertour met Angela Groothuizen en Berget Lewis, en verzorgt backing vocals voor verschillende zangeressen, onder wie Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is zij werkzaam als stemactrice en heeft ze diverse animatieseries ingesproken. Ook is zij te horen in de nieuwe live-action remake van de Disney-klassieker Lady en de Vagebond, waarin zij de stem van Lieverd heeft ingesproken.

Overig Ze werkt met verschillende producers aan haar allereerste EP en heeft de afgelopen tijd twee soulvolle singles uitgebracht: Last Love Letter en September. Door deze laatste single is zij verkozen tot Sublime FM Talent van het Jaar.