Overslaan en naar de inhoud gaan
Volg

Nyassa Alberta

Tina Turner

Nyassa Alberta deed haar eerste podiumervaring op in de Nederlandse productie van Disneys Lion King. Vervolgens speelde ze de rol van Nala in de Duitse productie van de Disney-musical in Hamburg.

De in Nederland geboren Nyassa Alberta danste als klein meisje altijd voor de tv en imiteerde idolen als Diana Ross en Whitney Houston. Daarop besloot haar moeder haar aan te melden voor een balletopleiding. Na haar opleiding aan de Theaterschool van Amsterdam deed Nyassa Alberta haar eerste podiumervaring op in de Nederlandse productie van Disneys Lion King. Vervolgens speelde ze de rol van Nala in de Duitse productie van de Disney-musical in Hamburg. Daarna volgden rollen in We Will Rock You (Stuttgart), Hairspray (Keulen) en de hoofdrol in Elton Johns Aida (Nordhausen). 

In 2014 trok Nyassa Alberta als soliste in Amazing Grace op tournee door Duitsland. Daarna volgde de hoofdrol van Deloris van Cartier in Sister Act (Hamburg, Stuttgart, Oberhausen). Later vertolkte ze de hoofdrol van Rachel Marron in de musical The Bodyguard in de Musical Dome in Keulen en trad in deze rol ook op in het Stage Palladium Theater in Stuttgart. Ook als Nicky Marron was ze op het podium te zien. In 2017 speelde Nyassa Alberta in Jesus Christ Superstar de rol van Maria Magdalena in het Stadttheater Wiesbaden. In 2018 gaf ze een soloconcert Nyassa & Friends In Concert ter gelegenheid van het Meifeest in het Stadttheater Wiesbaden. Sinds maart 2019 is ze de alternate van Tina in TINA- das Tina Turner Musical In Hamburg.

Ontmoet de cast

Cast