Overslaan en naar de inhoud gaan
Volg

Tessa Sunniva van Tol

In 2012-2013 speelde Tessa de hoofdrol Ariël in de succesvolle Disney musical The Little Mermaid, geproduceerd door Stage Entertainment NL en Disney Theatrical Productions.
 

Theater
Als kind speelde ze hoofdrollen in diverse semiprofessionele musicalproducties, zoals De Tovenaar Van OZDe Geheime Tuin en in de professionele musicalproductie, The Sound Of Music, van Joop van den Ende Theaterproducties.

In 2012-2013 speelde Tessa de hoofdrol Ariël in de succesvolle Disney musical The Little Mermaid, geproduceerd door Stage Entertainment NL en Disney Theatrical Productions.
Vervolgens gaf ze in 2014 namens Disney Theatrical Productions als eerste Europeaan twee keer haar eigen solo show als Main Stage Guest Star Appearance op het schip Disney Magic.

Verder maakte ze in 2014 ook deel uit van cast van Musicals Gone Mad 2014, geproduceerd door M Producties.

In 2016-2018 maakte Tessa haar musical debuut in Duitsland en speelde Jane in de Disney musical Tarzan in Oberhausen, geproduceerd door Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions.

In 2019 was ze te zien in Best of Broadway waarmee ze naast Pia Douwes, Willemijn Verkaik, Stanley Burleson en Freek Bartels door heel het land optrad.

Televisie

Tessa deed in 2007 mee aan het SBS-televisieprogramma So You Wannabe A Popstar, waarbij zij na diverse live shows de 2e plaats behaalde. Ook is zij te gast/te zien geweest in diverse televisieprogramma’s zoals Koffietijd, Life4You, AvroTros Musical Sing-a-Long, TMF, KidsTop20, Jensen, Karaoke Kids, Telekids, BNN Live en Toffe Gasten TROS, en verzorgde presentatiewerk voor een regionale TV zender.

Overig
In 2007 heeft Tessa het voorprogramma verzorgd bij de afscheidstournee van BZN, en mocht later dat jaar ook het voorprogramma van Belle Perez verzorgen. 

Sinds haar deelname in So You Wanna Be A Popstar treed Tessa als soliste op in binnen- en buitenland, was de hoofd act tijdens het Popstars concert in de HMH, was gast artiest bij het Stout&Nieuw concert van Gerard Joling in Ahoy, en gaf in 2009 een popconcert in Hongarije. 

In de zomer van 2015 was ze te zien als soliste tijdens DisneyChannelZomertour 2015 in België en Nederland.

In der loop der jaren bracht Tessa meerdere singles uit die in de single Top 100 verschenen ‘I Put My Trust In You’ (2007), de kerstsongs ‘Christmas Eve’ en ‘Everybody’s Happy’ (2008), ‘L.O.V.E.’ (2009), ‘Lipstick’ en ‘Losing My Mind’ (2010). De laatste single is tevens uitgekozen als theme-song van de Playstation game ‘Snake Warriors Training’ die in vele landen is uitgebracht. Hiernaast schrijft ze ook haar eigen muziek.

Prijzen
Tessa haalde in 2002 de tweede plaats tijdens de finale van het VARA Kindersongfestival.
In 2014 won ze de Musicalworld Award in de categorie 'Beste Doorbraak 2013' voor haar rol als Ariël in de musical The Little Mermaid.