Overslaan en naar de inhoud gaan

IT Business Project Manager

Amsterdam · Full time · IT Other

Business IT Project Manager

Stage Entertainment zoekt een nieuwe college, namelijk een Business IT Project Manager! Als Business IT Project Manager ben jij verantwoordelijk voor de IT projecten en business projecten met een IT component.  Jij neemt de leiding in onze project- en veranderingsprocessen en jij bent een rolmodel die verbinding maakt. Kan jij onze organisatie naar een hoger volwassenheidsniveau van projectmatig werken brengen? Lees dan verder!

Als Business IT Project Manager draag je zorg voor een tijdige oplevering van projecten binnen de gestelde scope, kwaliteit en budget. Je bent medeverantwoordelijk voor de IT architectuur-, beveiligings- en kwaliteitsnormen van de organisatie. Ook ben je actief bezig met het onderhouden van de relaties en de samenwerking tussen interne en externe stakeholders.

De verantwoordelijkheden als Business IT Project Manager:

·       Inrichten, uitvoeren en bewaken van het project portfolio proces; ondersteunen en begeleiden van de organisatie in dit proces

·       Ondersteunen van de business bij het opstellen van businesscases.

·       Opstellen van het projectplan.

·       Leiding geven aan projecten.

·       Stakeholders tijdig informeren over relevante projectinformatie.

·       Waar nodig tijdig escaleren naar de relevante managementleden.

Bij Stage Entertainment doen wij het samen en je werkt dan ook nauw samen met (potentieel) alle afdelingen en collega’s binnen de organisatie.

De uitdaging bij Stage Entertainment

Stage Entertainment is een van de ’s werelds grootste (musical/live entertainment producenten en eigenaren van theaters. We hebben kantoren en theaters in heel Europa en produceren grootste titels!

Zowel nationaal als internationaal variëren onze iconische titels van Mamma Mia!, Chicago, Lazarus, Disney's The Lion King en Aladdin tot origineel ontwikkeld werk van binnen de groep zoals Anastasia en Tina - The Tina Turner Musical, een breed scala aan shows die waanzinnig zijn voor breed publiek van Londen tot New York, van Madrid tot Hamburg en van Amsterdam tot Parijs.

'Harten raken, herinneringen creëren' is onze missie en met ongeveer 2.000 briljante, getalenteerde, diverse individuen over de hele wereld leveren we een bijzonder ervaring aan die +7 miljoen mensen die elk jaar een Stage Entertainment-productie of -locatie bezoeken.

We respecteren ieders talenten en omarmen onze verschillen en de unieke rol die we elk spelen in het grotere team. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Wij brengen mensen samen. Dat is de kern van alles wat we doen. Wanneer we creëren, produceren of optreden.

Wat biedt Stage Entertainment nog meer:

·       25 vakantiedagen, 1 D&I day en 2 aangewezen vrije dagen.

·       Goede pensioensregeling en reiskostenvergoeding.

·       Wij werken 60% op kantoor, maar bieden ook de mogelijkheid om thuis te werken.

·       De mogelijkheid om twee weken remote te werken, bestemming naar keuze.

·       Jouw werk maakt impact zowel Stage Entertainment hoofdkantoor als internationaal.

Dit breng jij mee als Business IT Project Manager:

Als Business IT Project Manager heb je kennis van projectmanagement en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Kennis en ervaring met software en leveranciersselecties en ervaring met software implementaties zijn een pre. Je hebt voldoende technische kennis om de organisatie te adviseren over eisen, haalbaarheid, impact en risico’ op dit vlak.

Verder ben je een sparringpartner voor je collega’s die in oplossingen denkt op gelijkwaardig niveau. Je kunt prima gedijen in een internationale omgeving en communicatief kom je zowel mondeling als schriftelijk goed uit de voeten.

·       Een afgeronde academische of hbo studie of denk- en werkniveau door ervaring.

·       Werkervaring in een soortgelijke rol.

·       PMO ervaring.

·       Uitstekende hard en soft skills in project- en verandermanagement.

·       Kennis van IT.

·       Documentatievaardigheden binnen een IT infrastructuur.

·       Engelse taal vloeiend in woord en geschrift.

 

Enthousiast om bij ons te werken als Business IT Project Manager:

We nodigen je graag uit om kennis te maken, wat meer te vertellen over de functie en stage entertainment!