Overslaan en naar de inhoud gaan
Volg

William Spaaij

Zijn professionele debuut maakte hij in de musical Crazy For You. Daarna volgde TiTa Tovenaar, Shhh….It Happens!, Grease, Fame, Footloose, Hairspray, Mary Poppins, Ramses, Shrek de Musical, De Kleine Blonde Dood en meer.

Opleiding
William volgde een vooropleiding bij C.I.C.K. Academie in Zwolle. Daarna voltooide hij de Fontys Dansacademie in Tilburg, afdeling musicaltheater. Daarnaast volgde hij vele workshops in onder meer New York bij het Broadway Dance Center.

Theater
Zijn professionele debuut maakte hij in de musical Crazy For You. Daarna volgde TiTa Tovenaar, Shhh….It Happens!, Grease, Fame, Footloose, Hairspray, Mary Poppins, Ramses, Shrek de Musical, De Kleine Blonde Dood, The Last Five Years, Sonneveld in DeLaMar en De Tweeling. In seizoen 2015/2016 was William te zien als Berger in HAIR. Als Flip van Duijn speelde William in Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Na een jaar niet op de bühne keert William vanaf eind januari weer terug op het toneel in de rol van Valentine in David Bowies Lazarus.

Prijzen
In 2009 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Ren McCormack in Footloose. In 2010 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Bert in Mary Poppins. In 2015 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical voor zijn rol als Boudewijn in De Kleine Blonde Dood.

Overig
William was te zien in het televisieprogramma Wie Is De Mol? in 2012.