Sweet_Charity-musical-1989-header

1989

De musical Sweet Charity was te zien in 1989 in het Luxor Theater in Rotterdam.

Het verhaal van Sweet Charity

De première met in de hoofdrol Simone Kleinsma werd gespeeld op 1 november 1989. De voorstelling werd verlengd tot en met 1991.

De musical vertelt het verhaal van Charity Hope Valentine, een nachtclubdanseres die altijd op zoek is naar de ware. Hopend op een beter leven en smachtend naar iemand die echt van haar houdt. Na voor de zoveelste keer bedrogen te zijn, loopt ze op een avond bij toeval de wereld beroemde Italiaanse filmster Vittorio Vidal tegen het lijf. Tot een echte liefdesaffaire komt het niet en de "relatie" is van zeer kortstondige duur. Zo brengt ze de nacht door in zijn kledingkast terwijl hij de liefde bedrijft met een Zweedse schone. Gelukkig krijgt ze nog wel een gesigneerde foto en een hoed als aandenken. Charity kan haar geluk niet op. Dan ontmoet ze Oscar in een vast gelopen lift. De vonk tussen de ogenschijnlijk saaie accountant Oscar en Charity springt over. Trouwplannen worden gesmeed en een lang gekoesterde droom lijkt in vervulling te gaan. Heeft ze dan toch de ware gevonden?

Cast

Charity Hope Valentine
Simone Kleinsma
Oscar Lindquist
Fred Butter
Vittorio Vidal
Hans van der Gragt
Nickie
Diana Coolen
Herman
Rob van de Meeberg
Hélène
Carol Timmermans
Ursula
Jacqueline Aronson

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.