The_Dancing_Queens-musical-1998-header1

1998

De musical The Dancing Queens was te zien in 1998 in het Werkteater in Amsterdam.

Het verhaal van The Dancing Queens

Ging op 6 juli 1998 in première.

Ter gelegenheid van de Gay Games in Amsterdam in 1998 bracht "Work In Progress"(een initiatief van Joop van den Ende Theaterproducties, geproduceerd door het Werkteater en een voorloper van het huidige M-Lab) een theaterconcert met de muziek van ABBA.

In The Dancing Queens, in de zomer van 1998 exclusief te zien in het Werkteater en daarna in een verkorte versie in het Aalsmeerse ShowBizCity, fantaseren vier ABBA fans over hun idool en zoeken ze paralellen met diens leven. In de vorm van een concert vertelden de vier solisten (Laura Vlasblom, Brigitte Nijman, Edwin de Jongh en Michael Diederich) over hun fascinatie met het Zweedse viertal, begeleid door een 3-koppige liveband onder leiding van Stephan Geusebroek.

In de latere versie in ShowBizCity werd de rol van Edwin de Jongh overgenomen door Rolf Koster.
Ontwerpster Lenn Aarntzen maakte eigen interpretaties van de vaak hilarische stage outfits die het imago van ABBA grotendeels bepaalden.

De voorstelling was het regiedebuut van Stanley Burleson en had een concept en script van Maurice Wijnen. Tijdens het repetitieproces leverden de vier solisten en de regisseur vele scriptbijdragen waardoor het project een heus "work in progress" van het gehele creative team, aangevoerd door producer Marianne van Wijnkoop, werd.

Cast & Creatives

Artiesten
Laura Vlasblom Brigitte Nijman Edwin de Jongh Michael Diederich
Auteur
Maurice Wijnen
Producent
Stichting Work In Progress
Regie
Stanley Burleson
Productie
Marianne van Wijnkoop
Kostuums
Lenn Aarntzen
Decorontwerp
Lenn Aarntzen
Lichtontwerp
Patrick Kramer
Uitvoering muziek
Stephan Geusebroek Dave van Beek Marcel Fisser

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.