A_Chorus_Line-musical-2001-header

2001

De musical A Chorus Line was te zien in 2001 en was een reizende productie.

Het verhaal van A Chorus Line

Deze reizende productie beleefde haar première op 14 november 2001 in Gouda. De laatste voorstelling werd gespeeld op 20 april 2002 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De show speelt zich af op een kaal toneel in een Broadwaytheater, waar een groep dansers auditie komt doen voor een rol in een zogenaamde 'Chorus Line'. Het publiek krijgt een kijkje in hun motivaties en leven.

De auditie wordt georganiseerd door regisseur Zach en zijn assistent, de choreograaf Larry. Elk van de dansers die ze over de vloer krijgen is wanhopig op zoek naar werk. Na de eerste selectie zijn er nog 17 kandidaten over. Zach vertelt hun dat hij op zoek is naar een sterk dansteam van vier heren en vier dames. Hij wil meer over hen te weten komen, en vraagt de dansers om zich voor te stellen. Met enige tegenzin onthullen ze hun verleden. De verhalen volgen een chronologische volgorde die begint bij herinneringen uit hun jeugd, en vervolgens doorlopen tot het einde van hun carrière.

A_Chorus_Line-musical-2001-scenebeeld-1

Cast & Creatives

Zach
Wilbert Gieske
Valerie
Jacqueline Aronson
Sheila
Anouk van Nes
Diana
Cystine Carreon
Paul
Hein Gerrits
Cassie
Ellis van Laarhoven
Mark
Paul Boereboom
Judie
Carolien Canters
Bebe
Manon Novak
Larry
Fons van Kraaij
Richie
Jerrel Houtsnee
Kristine
Eva Roest
Connie
Hannah van Meurs
Mike
Birger van Severen

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.