De_Jantjes-musical-2004-header

2004

De musical De Jantjes was te zien in 2004 en was een reizende productie.

Het verhaal van De Jantjes

De Jantjes werd in 2004 wederom geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. Ditmaal met een verrassende cast. De voorstelling ging in première op 19 december 2004 in het Theater aan de Parade in Den Bosch. De laatste voorstelling werd gespeeld op 11 september 2005 in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Het verhaal van De Jantjes speelt zich af in de Jordaan in het begin van de 20e eeuw. Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus zit het de laatste tijd niet mee. Mooie Leendert heeft - hoewel hij getrouwd is met Bleke Doortje - zijn oog laten vallen op Blonde Greet, de vriendin van Dolle Dries. De moeder van Leendert besluit haar geliefde zoon te helpen en vertelt de moeder van Dries, moeder Betje, leugens over Blonde Greet. Moeder Betje wil niet dat haar zoon met zo'n slechte meid verkering heeft en probeert te stoken in de goede relatie. Bovendien slaat Dolle Dries Mooie Leendert in elkaar, omdat die op zijn beurt zijn vrouw Doortje alle hoeken van de kamer liet zien. Hiervoor belandt Dolle Dries in de gevangenis.
Blauwe Toon loopt veel geld mis en heeft geen familie of vriendin. Schele Manus wordt om zijn handicap ("hij loenst een beetje...") door zijn vriendin Toffe Jans aan de kant gezet. Gedrieën besluiten ze te tekenen bij de marine. In die tijd stonden de matrozen bekend als De Jantjes. Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug. Er is echter nog al wat veranderd...

 

 

Cast & Creatives

Artiesten
Carry Tefsen Dennis Overeem Wieneke Remmers Dick Schaar Bob Fosko Jolanda van den Berg Hugo Metsers Sylvia Alberts István Hitzelberger Celia van den Boogert Koert-Jan de Bruijn Birgit Schuurman
Tekst origineel script
Herman Bouber
Muziek en liedteksten
Margie Morris
Regie
Dick Hauser
Kostuumontwerp
Marrit van der Burgt
Choreograaf
Yaghman Sassan Saghar
Pruikenontwerper
Sjoerd Didden
Lichtontwerp
Marc Heinz
Technische supervisor
Henk van Gilpen
Associate producer
Margreet Wieringa
Productioneel directeur
Willem Metz
Producenten
Joop van den Ende Erwin van Lambaart
Muziek en liedteksten
Louis Davids John Brookhouse
Arrangementen
Willem Ennes Jeroen Sleyfer
Scriptbewerking
Allard Blom
Geluidsontwerper
Jeroen ten Brinke
Decorontwerper
Niek Kortekaas
Resident Director
Sieta Keizer
Associate producer
Marja de Wit
Executive producer
Robin de Levita

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.