Fosse-musical-2002-header

2002

De musical Fosse was te zien in 2002 in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Het verhaal van Fosse

Was slechts 3 maanden in Nederland te zien. Première op 13 oktober 2002 in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Hommage

'Sensueel, stijlvol, spectaculair!' zo omschreef The Sunday Times Fosse. De show is een hommage aan de legendarische choreograaf Bob Fosse (1927 - 1987), die algemeen gezien wordt als een van de belangrijkste Broadway persoonlijkheden van de 20ste eeuw. Na New York, Londen, Rome en München bracht Joop van den Ende Theaterproducties deze internationale productie voor slechts drie maanden naar Nederland. Speciaal voor de Nederlandse tournee werden gasthoofdrolspelers Pia Douwes, Simone Kleinsma en Stanley Burleson toegevoegd aan het internationale ensemble.

Fosse was exclusief te zien in: Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Breda, Amsterdam, Groningen en Rotterdam. In Nederland is Bob Fosse vooral bekend van de musical Chicago die in het Beatrix Theater ruim 650.000 bezoekers trok. In deze musical speelden Pia Douwes, Simone Kleinsma en Stanley Burleson voor het eerst samen. De regie van Fosse is in handen Ann Reinking, die ook de zorgdroeg voor de choreografie van Chicago, en Richard Maltby jr.

Fosse is een 'song and dance spectacular' die de beroemdste nummers van Bob Fosse laat zien. Voor het eerst zijn Fosse klassiekers als 'Big Spender', 'Bye, Bye Blackbird', 'Sing Sing Sing' en 'Steam Heat' bijeengebracht in één show. Meer dan vier miljoen mensen zagen wereldwijd deze, met een Tony en Olivier Award, bekroonde show.

Bob Fosse

Bob Fosse begon zijn Broadway carrière als acteur in musicals als Pal Joey en Billion Dollar Baby. Ook op het witte doek was hij te bewonderen in films als Kiss Me Kate en Thieves. In 1973 was Bob Fosse de eerste persoon in de geschiedenis die in één jaar zowel een Tony Award, een Oscar en een Emmy Award ontving voor de filmversie van Cabaret, de Broadway musical Pippin en de televisiespecial Liza with a Z. Op Broadway choreografeerde hij vele shows, zoals Dancin', Pippin, Sweet Charity, Chicago, Damn Yankees, How To Succeed in Business Without Really Trying en The Pyama Game. In totaal ontving hij negen Tony Awards, drie Emmy Awards en een Oscar. Naast musicals regisseerde hij ook films als Cabaret, All That Jazz en Lenny, en tv-specials met sterren als Liza Minnelli en Bob Hope.

De taal van Fosse

Bob Fosse ontwikkelde een eigen dansstijl; de taal van Fosse. Variërend van sensueel tot serieus naar slapstick comedy. Zijn choreografieën zijn athletisch en hebben een verrassingselement in zich: de lichamen bewegen zich op een manier die haast onmogelijk lijkt.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.