Tango_de_Valentino-musical-2000-header

2000

De musical Tango de Valentino was te zien in 2000 in het Rozentheater in Amsterdam.

Het verhaal van Tango de Valentino

Deze try-out musical was exclusief te zien in het Rozentheater van 12 juni - 12 augustus 2000 in Amsterdam.

Tango de Valentino vertelt het verhaal van een van de grootste en meest illustere vrouwenidolen allertijden: "stomme film" ster Rudoplh Valentino. Rond zijn leven en carriere hangt een sluier van mysterie. Hij was de toyboy van menig filmdiva maar er waren ook hardnekkige geruchten over zijn vermeende homosexualiteit.
In de musical, geregisseerd door Stanley Burleson, met een script van Maurice Wijnen en Petra van der Eerden, muziek van Eelco Claassen en met een tango-choreografie van "Saturday Night Fever" choreografe Sarah Miles werd op zoek gegaan naar antwoorden op de vele vragen die er rond de persoon van Valentino na zijn te vroege dood zijn blijven hangen.
Stephen Stephanou speelde de titelrol terwijl Joke de Kruijf alle vrouwenrollen op zich nam en Perry Dossett alle mannenrollen.

De productie, alleen te zien tijdens de zomer van 2000 in het Amsterdamse Rozentheater, was na "The Dancing Queens" de tweede musical onder de vlag van "Work In Progress", opgezet door Marianne van Wijnkoop en Maurice Wijnen, onder de vlag van Joop van den Ende Theaterproducties. Een initiatief dat gezien kan worden als een voorloper van het huidige M-Lab in Amsterdam-Noord.

Cast & Creatives

Cast
Rudolph Valentino - Stephen Stephanou De vrouw - Joke de Kruijf De man - Perry Dossett
Creatives
Concept en script - Maurice Wijnen Script en Liedteksten - Petra van der Eerden Componist - Eelco Classen Ontwerp kostuums/decor - Lenn Aarntzen Licht - Johan Molenaar Geluid - Boudewijn Bruijs Algemeen Directeur - Erwin van Lambaart Uitvoerend Producent - Marianne van Wijnkoop Choreografie - Sarah Miles Regie en Musical Staging - Stanley Burleson

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.