De_La_Guarda-theatershow-2002-header

2002

De theatershow De La Guarda was te zien in 2002.

Het verhaal van De La Guarda

De La Guarda, de naam afkomstig van een Argentijnse theatervoorstelling, die al sinds 1994 georganiseerd op verschillende locaties over de hele wereld.

De ondertitel van het theater dat uit de hemel valt reeds verwijst naar het belangrijkste element van de 70-minuten durende show. Het is een mix van dans, acrobatiek en theater, begeleid met muziek van verschillende stijlen van rock, Latijns-Amerikaanse folk en techno. Het publiek staat in een donkere kamer en de prestaties vindt meestal plaats op de hoofden van de toeschouwers. Zo wordt ook het volgende element van water, stoom, mist en brand gebruik te voelen "dicht". Het moet openstaan voor de kijker zintuigen.

Het concept van De La Guarda werd ontwikkeld in de vroege jaren 1990 door een onafhankelijke theatergroep uit Buenos Aires. De belangrijkste ideeën waren van de acteur en toneelschrijver en Pichon Baldinu Diqui James en componist Gaby Kerpel. De show is verschenen meerdere malen in New York en Londen, maar ook in Australië en Brazilië. Deze actoren ook altijd worden verkregen van de gastlanden.

Voor het Duitse publiek waren in december 2002 en maart 2003 voorstellingen gehouden in een in onbruik geraakt centrale productie-installatie voor generatoren van Bergmann-Borsig in Berlijn Wilhelmsruh. Het werd al in de hal leeg meer dan 15 meter hoge steiger, die darboten van de kunstenaars, vooral swingende aan touwen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.