Loft_By_The_Seven_Fingers-dans-2009-header

2009

De dansvoorstelling Loft by the 7 fingers was te zien in 2009 en was een reizende productie.

Het verhaal van Loft by the 7 fingers

Recensie

De leden van de Frans-Canades groep The 7 Fingers zijn afkomstig van de National Circus School in Montreal. Traces -de succesvolle opvolger van de eerdere voorstelling Loft- is de publiekshit in Edinburgh en nu te zien in diverse Nederlandse theaters.

Traces is acrobatiek zo briljant dat er bijna geen woorden voor te vinden zijn. The 7 Fingers bestaat uit vier mannen en een vrouw, in de leeftijdscategorie van 23 t/m 29 jaar.
Al vanaf het begin van de voorstelling leren we de acrobaten door middel van zang, dans, muziek, verhalen en een dosis humor op een persoonlijke manier kennen.

Het lijkt alsof deze vijf jonge artiesten alles kunnen. Klimmend en slingerend van de ene paal naar de andere paal, vaak zonder handen. Balancerend op stoelen, hoofden en aan het trapeze. Moeilijke stunts met hoepels. Het maken van de meest ingewikkelde sprongen en salto's zowel op de grond als door minuscule plastic cirkels. De artiesten lijken te zweven boven het podium. Een grote mate van concentratie, lef en lenigheid. Zwaartekracht lijkt niet te bestaan.

Deze mix van acrobatiek en circus wordt uitgevoerd met op de achtergrond een "streetwise" decor. De urban trucs die worden uitgevoerd met skateboards, rolschaatsen en een basketbal passen hier uitstekend bij. Gedurende de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van diverse filmbeelden als achtergrond. Moderne muziek, ballet en dans worden afgewisseld met keiharde hiphop.

De getalenteerde groep is goed op elkaar ingespeeld. De voorstelling is ongelofelijk spannend door de adembenemende en verassende acrobatiek. Traces is een voorstelling om niet 7 maar alle 10 je vingers bij op te eten.

Door: Desiree Duijndam

Loft_by_the_seven_fingers-2009-dans-scenefotografie-5

Cast & Creatives

Artiesten
Heloise Bourgeois Francisco Cruz Raphael Cruz Brad Henderson Will Underwood

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.