Los_Vivancos-dans-2009-header

2009

De dansvoorstelling Los Vivancos was te zien in 2009 en was een reizende productie.

Het verhaal van Los Vivancos

Er is een opzienbarend zevental opgestaan. Niet alleen hebben de Spaanse halfbroers van Los Vivancos behalve elkaar nog eens 32 halfbroers en -zussen, ze zijn ook nog eens allemaal zeer muzikaal. Ze geven begin juli, tijdens de finale van Dancing with the stars, alvast een voorproefje en komen begin september voor een korte tour.

Aaron, de op één na de jongste van het getalenteerde zevental, legt het maar meteen even uit: Onze vader heeft 39 kinderen bij zeven verschillende vrouwen. We hebben dus nogal een grote familie, lacht hij met gevoel voor understatement. De zeven groepsleden van Los Vivancos variëren in leeftijd van 27 tot 31 jaar. Wij hebben bij elkaar vier moeders en één vader.
Hij vervolgt: We kennen Nederland. Midden jaren negentig hebben we zelfs twee jaar in Amsterdam gewoond. Jammer dat het geen Koninginnedag is als we komen. Toen hebben we een keer op straat gedanst, echt fantastisch!

Energie

Het meest houd ik van de mensen in jullie land; jullie zijn meer open en aardiger dan anderen, vertelt hij vanuit Madrid, waar de zeven broers wonen. Maar we toeren zoveel, eigenlijk wonen we over de hele wereld.
Wat onze show inhoudt? Je moet het zien om het te begrijpen. We dansen op verschillende soorten muziek. We doen ballet, flamenco, breakdance, acrobatiek. Omdat we familie zijn, is er een heel natuurlijke energie tussen ons.

Chippendales

Hij schatert: Of we te vergelijken zijn met de Chippendales? Er zijn momenten waarop we onze shirts uittrekken. En onze lichamen zijn goed gevormd. Dus ik begrijp het wel als mensen dat zeggen. Maar bijvoorbeeld flamenco beeldt van alles uit; passie, blijheid, verdriet¦ Het is niet zo dat we alleen gefocust zijn op onze body. Bij ons heeft het niets met erotiek te maken. Al willen wij geen afstand houden tot het publiek. We duiken zelfs een keer tussen de mensen!
Ook de rest van hun halfbroers en -zussen dragen Los Vivancos een warm hart toe. Weliswaar zitten er maar zeven van ons in de groep, maar de hele familie leeft mee. We variëren met z'n allen in de leeftijd van 15 tot en met 34 jaar. Dus wie weet bestaan we ooit wel uit acht of negen. Na twee jaar genieten we nog altijd enorm. De samenwerking met de circustheatergroep Cirque du Soleil bijvoorbeeld was onvergetelijk. En dit is nog maar het begin.

Bron: Telegraaf

Los_Vivancos-2009-dans-scenefotografie-3

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.