Aan_Het_Einde_Van_De_Regenboog-toneel-2007-header

2007

De toneelvoorstelling Aan het einde van de regenboog was te zien in 2007 in het oude Luxor Theater in Rotterdam.

Het verhaal van Aan het einde van de regenboog

Zondag 4 februari 2007, oude Luxor Theater, Rotterdam.

London, 1968. Judy, een legendarische vedette, staat aan de vooravond van een serie comeback concerten in het befaamde "The Talk of the Town". De tijd van mislukte huwelijken, zelfmoordpogingen en diverse verslavingen lijkt achter haar te liggen. Maar schijn bedriegt. Het verleden waar het publiek haar juist zo om bewondert is voor Judy tot pijnlijke herinnering geworden. Toch spreidt ze nog één keer haar vleugels en wil ze vliegen op eenzame hoogte, tot ver voorbij de regenboog. Haar vertrouwde pianist Anthony en nieuwste verloofde Mickey staan klaar om Judy op te vangen. Ze bieden zicht op een nieuw leven en verleiden haar tot een spel met hoge inzet. "If happy little bluebirds fly beyond the rainbow, why, oh why can't I?"

In Aan het Einde van de Regenboog schildert Peter Quilter een intrigerend, ontluisterend en soms zeer geestig portret van een vrouw die geïnspireerd is op Judy Garland in de nadagen van haar leven. Simone Kleinsma speelt en zingt op geheel eigen wijze Judy, niet als imitatie maar als echo van een vervlogen mythe. Kees Boot speelt Mickey, haar verloofde en manager en Paul de Leeuw kruipt in de huid van Anthony, Judy's toegewijde pianist. End Of The Rainbow beleefde in augustus 2005 in het Sydney Opera House haar zeer succesvolle wereldpremière.

Na Australië is Nederland één van de eerste landen waar dit stuk nog voor de Broadway première, in een geheel eigen versie, te zien zal zijn. Ondersteund door een live combo passeren bekende songs van Garland zoals "Come Rain or Come Shine" en uiteraard "Somewhere over the Rainbow" de revue.

Cast & Creatives

Judy
Simone Kleinsma
Anthony
Paul de Leeuw
Mickey/verloofde/manager
Kees Boot
Auteur
Peter Quilter
Producenten
Joop van den Ende Erwin van Lambaart
Uitvoerend Producent
Margreet Wieringa
Casting/Artistieke supervisie
Carline Brouwer
Regie
Paul Eenens
Kostuums
Yan Tax
Decorontwerp
Misjel Vermeiren Carla Janssen Höfelt
Lichtontwerp
Uri Rapaport
Uitvoering muziek
Kino Haitsma Bart van Hoof Pim Dros Boudewijn Groenhuijzen

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.