Tineke_Schouten-cabaret-2010-header
LOL Inclusive

Tineke Schouten

*****

2010

De cabaretvoorstelling Tineke Schouten was te zien in 2010 en was een rondreizende productie.

Het verhaal van Tineke Schouten

LOL Inclusive

Met LOL Inclusive viert de koningin van de kleurrijke typetjes een jubileum. Het is voor de twintigste keer dat Tineke Schouten met haar eigen onewomanshow langs de Nederlandse theaters trekt en haar publiek een onvergetelijke avond bezorgt.

In haar show laat vakvrouw Tineke Schouten zien dat het leven één grote all-inclusive reis is, waarbij je van alles op je levenspad cadeau krijgt. Zo krijgen alledaagse gebeurtenissen een bijzondere wending als zowel nieuwe typetjes als klassiekers als Bep Lachebek zich ermee gaan bemoeien.

De show staat bol van onnavolgbare parodieën, hilarische sketches en komische persiflages van menig bekende Nederlander. Met invloeden uit vele culturen maakt Tineke daarnaast, samen met haar zeven koppige live orkest, een muzikale wereldreis met grappige, prachtige en ontroerende liedjes. Dat zijn de heerlijke rustpunten voor de lachspieren die ook in dit theaterprogramma van Tineke weer flink op de proef worden gesteld.

Tineke Schouten

Koningin van de typetjes

Al meer dan 25 jaar fleurt Tineke Schouten de Nederlandse theaters en televisie-zenders op met een groot repertoire aan legendarische typetjes. Lenie uit de Takkestraat, Bep Lachebek en de Telefoniste, het zijn stuk voor stuk iconen in de Nederlandse theater-geschiedenis. Als geen ander weet deze vakvrouw kleine onopvallendheden uit te vergroten tot kolderieke sketches. Maar ook gevoelige onderwerpen zijn aan Tineke toevertrouwd. Met een subtiele kwinkslag maakt ze van een traan een glimlach. Of ze zingt een hartverwarmend lied dat bij een ieder tedere gevoelens van nostalgie oproept.

De theatertournees als Spiksplinternieuw, Feestlift, Lach Vegas, S-Miles Kado en Posi-Tien waarmee Tineke Schouten zo ongeveer alle theaters van Nederland heeft aangedaan, werden door de nationale pers lovend ontvangen en waren veelal in no-time uitverkocht. Haar kwaliteit blijkt bovendien uit de vele prijzen en nominaties die ze in haar carrière mocht ontvangen. In 1999 werd ze zelfs tot ereburger van haar geboortestad Utrecht gekroond.

Tineke_Schouten-2010-cabaret-scenefotografie-6

Crew & Orkest

Tineke Schouten
Tineke Schouten
Hoofd Licht
Danny den Bekker
Kleedster
Mariët Nijhuis
Stagiair Techniek
Michiel Bos
Toneelmeester
Harry Hobbelen
Hoofd Geluid
Wilfried Vermeulen
Theater Technicus
Jasper Stokkermans
Slagwerk/percussie
Fred van Opzeland
Muzikaal leider/toetsen/zang
Frank van Wanrooy
Patrick Kerger
Gitaar/zang
Percussie/Company Manager
Birger van Severen
Paul Verberne
Basgitaar/zang
Saxofoon/zang/dans/dance captain
Yanaica Genev-Doesburg
Trompet/zang/dans
Wiebke Pahrmann
Saxofoon/zang/dans
José Fischer

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.