2.DG_affiche_A2_Nieuw_V2

Gestopt

De theatershow Spelen met Klei was te zien in 2015 in het M-Lab.

Het verhaal van Spelen met Klei

Met haar zeventig lentes jong brengt Vedette Gerrie van der Klei aan het eind van dit theaterseizoen haar autobiografische show Spelen met Klei.

In Spelen met Klei omringt Van der Klei zich met jong talent dat met haar mag “spelen” en neemt ze het publiek mee naar haar verleden. Zo vormde ze, in de jaren zeventig, samen met haar zus Dorine het duo De Sissies. Ook maakte ze als zangeres met de Boy Edgar’s Big Band een tournee door de VS en trad ze zelfs op in de Carnegie Hall in New York met onder andere de legendarische Duke Ellington. Naast haar buitenlandse successen kent het Nederlandse publiek haar van haar rollen in musicals als FoxtrotPing Ping, 42nd Street, My Fair Lady, La Cage Aux Folles en Annie. Bovendien wordt ze geroemd om haar doorleefde uitvoeringen van de liederen van Bertolt Brecht en haar unieke optredens in cabaretprogramma’s als Purper en Alle Laadjes Open met onder andere Conny Stuart.

Van der Klei biedt in Spelen met Klei de jonge en talentvolle acteurs Jeske van de Staak en Yoran de Bont de kans om naast haar te stralen en laat hen tegelijk zien waarom zij al meer dan vijftig jaar in het vak zit. Op een manier zoals we van haar kennen: met de nodige zelfspot, eerlijkheid en liefde. Tijdens dit bijzondere project buigen de leergierige jonge acteurs ongemerkt en spelenderwijs de show om in een heuse masterclass.

Cast

Artiesten
Gerrie van der Klei Jeske van de Staak Yoran de Bont

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.