Terug naar Cast

Amneris

Willemijn Verkaik

Biografie

Nadat Willemijn Verkaik in 1999 afstudeerde aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus, maakte ze in 2001 haar musicaldebuut in Elisabeth. Daarna was ze te zien in Jeans en De Drie Musketiers. In 2004 deed ze auditie in Duitsland voor de musical We Will Rock You. Willemijn kreeg een rol in het ensemble. Haar kwaliteiten bleven niet onopgemerkt en al snel werd ze een gevierde ster bij onze oosterburen. Duitse recensenten schreven lovend over haar en de rollen lagen voor het oprapen. In de jaren daarna speelde ze in Duitsland en Zwitserland hoofdrollen in Elisabeth, We Will Rock You, Wicked en Aida.

Het Nederlandse publiek leerde Willemijn pas echt goed kennen toen ze in 2011 de rol van Elphaba, de groene heks, in Wicked vertolkte. Maar ook het buitenland kreeg geen genoeg van haar. Voor Wicked op Broadway verhuisde Willemijn in 2013 naar New York en keerde later naar Duitsland waar ze Donna in de musical Mamma Mia! speelde. Datzelfde jaar was ze ook nog als Elphaba in de Londense versie van Wicked te zien. In totaal speelde ze deze rol meer dan tweeduizend keer en is ze de enige musicalactrice ter wereld die Elphaba in drie talen in vier landen heeft vertolkt. 

In 2017 stond ze, om Wicked’s maar ook haar eigen tienjarig jubileum te vieren, nog een seizoen als Elphaba op West End. Daarnaast werkte Willemijn de afgelopen jaren in Duitsland in musicals als Tarzan en Ghost en op West End was ze in 2015 te zien in Women On The Verge Of A Nervous Breakdown. Momenteel speelt ze de rol van Sloane in Bat out of Hell, de musical gebaseerd op het album van Meatloaf.

Internationaal was Willemijn solist in verschillende grote concerten. Zo was ze te zien in meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. Ook trad ze op in New York, Tokio en Londen en werkte ze met componisten als Stephen Schwartz, Jason Robert Brown, Pasek en Paul, Andrew Lippa en Scott Alan.

 Al sinds haar jeugd is Willemijn een grote fan van alle Disneyfilms en een droom kwam uit toen ze in 2013 werd uitgekozen om de Nederlandse en Duitse stem van Elsa te worden in de film Frozen en later Olaf’s Frozen Adventure.

In juni dit jaar is Willemijn Verkaik weer in Nederland te zien. Voor de openluchtvoorstelling van Aida in Concert op het festivalterrein van Autotron in ’s-Hertogenbosch speelt ze Amneris, een rol die ze eerder in Duitsland heeft gespeeld.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.