Header BZN 2560 x 1280 px
Terug naar Concert

Alle grote hits van BZN gezongen door Jan Keizer & Anny Schilder

Jan Keizer - Anny Schilder

Grand Finale! Feestelijk afscheidsconcert Jan Keizer en Anny Schilder met nog 1 keer... alle hits van BZN

Jan Keizer en Anny Schilder zetten definitief een punt achter hun gezamenlijke carrière. Op maandag 3 juni 2019 zal met een groot feestelijk afscheidsconcert 'Grande Finale' eind van dat jaar het doek definitief vallen, het einde van het BZN tijdperk.

Het is dan tien jaar geleden dat de voormalige BZN-iconen hun nieuwe start maakten als zangduo tijdens het 80 jarige verjaardag van Mies Bouwman. Meteen daaropvolgend stonden ze na 25 jaar weer samen in het Circustheater waar het ooit allemaal begon. Het Circustheater is voor ons wel één van de mooiste theaters waar we hebben mogen optreden. Hier klinkt muziek mooier dan waar ook, aldus Anny.

Keizer: ,,Ik word volgend jaar zeventig en heb dan ruim 50 jaar dit prachtige vak uitgeoefend. Het is erg mooi geweest, maar ik wil graag wat meer tijd doorbrengen met mijn vrouw, mijn kinderen en mijn kleinkinderen.

Anny Schilder (59) gaat overigens nog niet met pensioen. ,,Ze gaat nog dingen doen. Wat precies is nog onduidelijk maar ze verdwijnt nog niet helemaal van het toneel'', verduidelijkt een woordvoerder van het management van Anny.

De twee kwamen weer bij elkaar toen ze in 2009 op speciaal verzoek van Mies Bouwman hun klassieker Mon Amour zongen tijdens een feestelijk gala in verband met haar tachtigste verjaardag. Ze hadden 25 jaar niet meer samen opgetreden. Jan: ,,Zo voelde dat helemaal niet toen we weer samen op de bühne stonden. Het ging gewoon als vanouds. Ik herinner me nog goed dat we er beide nogal daar door aangedaan waren.''  Het duo ging weer samen aan de slag en het succes van de single Take Me To Ibiza hielp hen aan vele optredens in binnen- en buitenland.

Ook hebben beiden in de afgelopen jaren met ziektes gekampt - Anny had borstkankerJan prostaatkanker - maar zijn nu weer helemaal gezond. Daarom is het ook zo fijn om in deze concertserie van Sterren aan Zee nog één keer op te treden. Namelijk van iedere verkochte toegangskaart gaan een deel naar KWF Kankerbestrijding. Hoe mooi kan het zijn, aldus Jan.

BZN

De wortels van het duo ligt bij BZN. Van 1976 tot 1984 waren Jan en Anny samen het gezicht van de groep. BZN groeide uit tot de meest succesvolle popgroep uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Daarom zingen we al onze BZN hits nog één keer achter elkaar!

Vooraf en tijdens de pauze zal de bekende pianist Dennis de Bruijn ook alle hits van BZN spelen op een grote concertvleugel! 

  

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.