Terug naar Acteurs

Teen Girl Two

Renée de Gruijl

Biografie

Renée de Gruijl volgde de opleiding muziektheater aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten (voorheen Conservatorium Rotterdam). Werd genomineerd als aanstormend talent voor haar vertolking van Maureen in de M-Lab voorstelling Rent. Speelde in Yuri van Club Gewalt, de Stage Entertainment musical Grease en van Homemade Productions: Razend en Afblijven De Musical. Speelde in seizoen 12 en 13 de hoofdrol van Elza van Waveren in de populaire jeugdtelevisieserie SpangaS. Was daarnaast op televisie te zien in series als Flikken Maastricht, Nieuwe Tijden en Mocro Maffia. Zong in de Zapp-productie Kerst Met De Zandtovenaar 2018 en zong Het Stoplied tijdens de uitreiking van De TV Beelden 2016. Zingt in de succesvolle live band The Recipe.

Opleiding

Volgde de opleiding muziektheater aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten (voorheen Conservatorium Rotterdam).

Theater

Speelde in Rent, Yuri, Grease, Razend en Afblijven De Musical.

Televisie

Speelde in seizoen 12 en 13 de hoofdrol van Elza van Waveren in de televisieserie SpangaS. Was daarnaast op televisie te zien in series als Flikken Maastricht, Nieuwe Tijden en Mocro Maffia.

Overig

Zong in Kerst Met De Zandtovenaar 2018 en De TV Beelden 2016. Zingt in de succesvolle live band The Recipe.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.