Terug naar Lazarus

Lazarus

David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk

Popster David Bowie was een audiovisuele kunstenaar, een stijlicoon, een fenomeen in vele gedaanten. Ongrijpbaar en onnavolgbaar. In december 2015 beleefde de ongeneeslijk zieke Bowie de première van zijn laatste meesterstuk Lazarus. Lazarus is zijn testament, zijn requiem, zijn muzikale totaalkunstwerk – in januari 2016 overleed hij. Het muziekblad Rolling Stone omschrijft Lazarus als “Wild, fantastical, eye-popping. A surrealistic tour de force.” Van 3 oktober t/m 5 april te zien in DeLaMar Theater. We raden je aan om nu al te boeken.

Samen met Ivo van Hove

Lazarus is jouw kans om de scheppende kracht van deze fascinerende artiest te zien, te horen en te voelen. Bowie creëerde het stuk samen met Ivo van Hove. Van Hove, regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, maakte over de wereld gelauwerde voostellingen met topacteurs als Jude Law en Bryan Cranston.

Alter ego

In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego, Thomas Newton, die ons meeneemt door zijn leven, dromen en obsessies. Een reis die wordt omlijst door hits als ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘Heroes’ en ‘This is not America’. Ook hoor je het nummer Lazarus, dat op Bowie’s allerlaatste album Blackstar is uitgebracht. Gijs Naber, Gouden Kalf winnaar en bekend van o.a. Penoza, vertolkt de felbegeerde rol van Thomas Newton. Noortje Herlaar en Pieter Embrechts zijn naast Gijs Naber te zien in Lazarus. Ook Thomas Cammaert, Holly Mae Brood, Shary-An Nivillac, Juliana Zijlstra en Jorrit Ruijs schitteren straks op het toneel van DeLaMar Theater.

Dit zag je nog nooit

Lazarus is must see theater. Een mysterieuze, meeslepende en emotionele rollercoaster. Anders dan alles wat je ooit zag. Alle hits van Bowie worden net als het origineel in het Engels gezongen. 

Lazarus in Heerlen en Groningen

Aanvankelijk zou Lazarus tot eind december te zien zijn in DeLaMar Theater in Amsterdam. Maar belangstelling is zó enorm, dat er extra kaarten in verkoop zijn genomen: Lazarus blijft nog tot en met 5 april 2020 in Amsterdam. Daarna gaat de voorstelling tot eind mei 2020 naar Theater Heerlen en MartiniPlaza in Groningen. De kaartverkoop voor deze series loopt via de theaters zelf.

Boek deze spraakmakende belevenis nu meteen!

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.