Terug naar Cast

Harrie

Zjon Smaal

Opleiding

Zjon studeerde af aan de Erasmus Universiteit, richting Kunst- en Cultuurwetenschappen, tevens volgde hij lessen aan de MusicALLFActory te Tilburg. 

Theater

Zjon is momenteel te zien als Pumbaa in Disney’s The Lion King. Daarvoor (evenals in seizoen 2015/2016) was hij te zien in als Tony in The Bodyguard. Ook was hij Inspecteur Koddebeier in Harrie let op de Kleintjes, een komedie van Jon van Eerd. Hij speelde verder o.a. in Soldaat van Oranje (onder andere Chris), Sister Act (Joey), Zorro (Garcia), Petticoat, The Full Monty (Dave), Urinetown, Sound of Music, Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Annie en Passion

Televisie

Op televisie was Zjon onder meer te zien als Fred Teeven in De Maatschap, verder in De Prooi, Wie goed doet, Vrijland en Spangas. Ook is hij te zien in de films Tussen 10 en 12 en Een goed leven met een gelukkig einde.

Overig

Voor zijn rol in The Full Monty won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Tevens kreeg hij nominaties voor zijn bijrollen in Urinetown en Sister Act

Zjon is als stemacteur te horen in de titelrol van Atomic Puppet en verder o.a. in 11, Supernoobs, Richie RichExtreme footballPig goat bananaI’m in the BandTotal Drama World TourCalimero, en de film Sneeuwkoning 2.

Ook begeleidt hij studenten aan verschillende conservatoria bij het maken van hun eigen (afstudeer)voorstelling. 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.