Terug naar Cast

Sophie

Jolijn Henneman

Theater

Jolijn speelde als 12-jarig meisje al de rol van Klein Doornroosje in de gelijknamige musical (Studio 100). Tien jaar later keerde ze terug in een Studio 100 productie, wederom als prinses in Prinsessia. Tegelijkertijd rondde ze haar studie Muziektheater af aan het Fontys Conservatorium.

In het theater was ze te zien in de musical Grease (cover Sandy) van Stage Entertainment en de klucht Van Je Familie Moet Je Het Hebben van Jandino Asporaat. Begin 2018 ging ze in première met de voorstelling Showponies (de Alex Klaasen Revue).

Televisie

Sinds 2017 is Jolijn op tv te zien als Elin Dublois in Nieuwe Tijden. Ze speelde een hoofdrol in de film Misfit. Ook is Jolijn stemactrice, ze spreekt stemmen in voor verschillende series en films.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.