Terug naar In de media
TheLionKing-Deen van Meer (3)

Hakuna Matata bij de nieuwe Lion King

Gepubliceerd op 30-10-2016

Metro ****

Een golf van verrukking gaat door het AFAS Circustheater in Scheveningen, als niet alleen het podium, maar de hele zaal verandert in een dierenrijk. Er zijn weinig mooiere openingen op musicalgebied: de halve jungle danst aan de Noordzeekust. Dan weet je meteen: Oh ja, zo moet The Lion King zijn. Het wereldberoemde verhaal van Disney en muziek van Elton John / Tim Rice, is terug en hoe. Natuurlijk weet je wat je krijgt, want ‘oom Disney’ staat veranderingen in de voorstelling niet toe. Het vluchtende leeuwtje Simba dus, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van zijn vader Mufasa (David Concalves). En diezelfde Simba (nieuwkomer Naidjim Severina) die het dierenrijk op zijn slechte oom Scar (Jorrit Ruijs) uiteindelijk zal heroveren en bij Nala (Gaia Aikman). Een verhaal over hoop, liefde, de slechtheid in de eh... leeuw en gerechtigheid. 

Wie er ergens tussen 2004 en 2006 al bij was, heeft het gevoel een letterlijke kopie van de versie van toen te zien. Maar is dat erg? Nee, die film uit begin jaren negentig kun je ook elk jaar wel kijken en op Broadway in New York speelt The Lion King al negentien jaar onafgebroken. De op de film gebaseerde plaatjes die in Scheveningen weer tot leven komen zijn prachtig. Vondsten, zoals bij een kudde op hol geslagen wildebeesten, vernuftig tot geweldig.

EXTRA PIT

Grote acteursnamen krijg je bij deze The Lion King niet. Voor het herkenbare feest zorgt de hele cast gezamenlijk, met een groep Zuid-Afrikanen voor wat extra pit. Het spelen met en als poppen lijkt verdomd moeilijk, maar de acteurs brengen het zo dat je niet hen, maar het dier ziet. Speciale vermeldingen zijn wat dat betreft voor Steve Beirnaert als Timon en Barry Beijer als Zazu op z'n plaats. Als respectievelijk stokstaartje en neushoornvogel zijn deze twee heren met moeilijk te bespelen poppen uitstekend op dreef. Als het om acteren gaat, dan is Jorrit Ruijs goed op z'n plek als de tijdelijke koning Scar. 

The Lion King is weer een tip voor het hele gezin geworden, al moet dat gezin wel flink de knip trekken voor een beetje goede plaats. Zit je eenmaal, dan kun je al je zorgen even vergeten. Oftewel: Hakuna Matata!

 

http://www.metronieuws.nl/nieuws/showbizz/2016/10/the-lion-king-bladiebla

 

Door Erik Jonk

Bestel kaarten voor Disney's The Lion King

Reserveer online, bel 0900 1353 (60cpm)

Voor groepen vanaf 10+ personen, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Bel 088-0112600
of vind een Primera winkel in de buurt Logo_tickets-te-koop-bij-Primera

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.