Nurlaila Karim in TINA – De Tina Turner Musical

January 21, 2020, 11:01
By Stage Entertainment Nederland

Nurlaila Karim gaat de hoofdrol van Tina Turner in TINA – De Tina Turner Musical delen met hoofdrolspeelster Nyassa Alberta. De rol van Tina is zo’n zware rol, dat deze onmogelijk door één acteur, zeven maal per week opgevoerd kan worden. De musical over het leven van Tina Turner is vanaf 1 februari te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Albert Verlinde, Algemeen Directeur en Producent van Stage Entertainment Nederland: ‘’De rol van Tina is een van de zwaarste rollen ooit, het is echt topsport. De actrice staat meer dan 40 scènes onafgebroken op het toneel, ze zingt 23 nummers, veel ook met dans en dan moet ze zich tussendoor ook nog vele malen verkleden. Ik ben daarom enorm blij met Nurlaila die de power en het talent heeft om deze zware rol te kunnen spelen’’.

Het Beatrix Theater is geen onbekend terrein voor Nurlaila. Al eerder speelde zij tweemaal in de week de rol van Donna in MAMMA MIA! en daarvoor speelde ze in de musicals On Your Feet!, The Bodyguard en The Wiz. “Tina Turner, die ondanks alle obstakels in haar kracht blijft staan, is altijd een voorbeeld en inspiratiebron geweest. Haar muziek geeft me kracht en ik zing niets liever dan dat. Ik vind het daarom een enorme eer om deze rol te mogen vertolken. Ik kan zelfs zeggen dat dit mijn allergrootste droomrol is,” aldus een enthousiaste Nurlaila Karim.

Naast haar rollen in MAMMA MIA!, On Your Feet!, The Bodyguard en The Wiz  speelde de alleskunner de hoofdrol in musicals als Les Misérables, Fame, Miss Saigon en Sister Act. Het repertoire van Tina Turner is voor Nurlaila niet onbekend. In 2015 stond ze in de Nederlandse theaters met haar eigen show: Fourtina, een ode aan Tina Turner.

Een productie van Stage Entertainment

TINA – De Tina Turner Musical is een eigen productie van Stage Entertainment, oorspronkelijk geproduceerd door Stage Entertainment in nauwe samenwerking met Tina Turner. De musical is door Tina Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven. De voorstelling beleefde zijn wereldpremière in april 2018 in het Aldwych Theatre in Londen. De show brak vervolgens alle box officerecords van het Aldwych Theatre en speelt nog steeds voor uitverkochte zalen op het West End. In november ging de musical op Broadway in première.

TINA – De Tina Turner Musical gaat op 9 februari 2020 in het Beatrix Theater Utrecht in première.