West End Hit TINA de Tina Turner Musical komt naar Nederland

March 8, 2019, 13:00

Na succesvolle producties in West End en Hamburg beleeft de eerste en enige geautoriseerde musical over ‘The Queen of Rock’ zijn Nederlandse première op 9 februari 2020 in het Beatrix Theater in Utrecht

Na staande ovaties en uitverkochte voorstellingen in Londen’s West End, de succesvolle Duitse première in Hamburg afgelopen weekend en een Broadway productie in de maak, komt de veelgeprezen musical volgend jaar naar het thuisland van Stage Entertainment. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Sinds ik de wereldpremière van TINA – De Tina Turner Musical bijwoonde in Londen heeft het indrukwekkende levensverhaal van Tina Turner mij niet meer losgelaten. Haar leven is nooit eerder op zo’n authentieke en krachtige manier getoond. De musical vertelt een eerlijk en tegelijkertijd ongelooflijk succesverhaal, verweven met Tina’s talloze wereldhits. Het Nederlandse publiek kan zich opmaken voor een show die je móet zien, een onvergetelijke theaterervaring”. De Nederlandse première van TINA – De Tina Turner Musical vindt plaats op zondag 9 februari 2020 in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor meer informatie en de voorinschrijving voor tickets: www.tinaturnerdemusical.nl.

Een meisje uit Nutbush, Tennessee, dat uitgroeit tot de onbetwiste ‘Queen of Rock ‘n ’ Roll’. Tina Turner brak niet alleen alle regels, ze maakte de regels. Deze nieuwe musical onthult het nooit eerder vertelde verhaal van een vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart en bevat haar meest geliefde hits zoals ‘Simply The Best’, ‘What’s Love Got To Do With It’, ‘Private Dancer’ en ‘We Don’t Need Another Hero’.

Creatief team
Het script van TINA – De Tina Turner Musical is geschreven door Katori Hall in samenwerking met de Nederlandse schrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins, die in Nederland eerder musicals als Hij Gelooft In Mij en De Tweeling schreven. Katori Hall won een Olivier Award voor ‘Best New Play’ voor The Mountaintop, over Martin Luther King. Dit toneelstuk ging in Londen in première en werd vervolgens een hit op Broadway met onder anderen Samuel L. Jackson en Angela Bassett in de hoofdrollen. TINA is geregisseerd door de internationaal geprezen Phyllida Lloyd, haar werk omvat de Oscar-winnende filmThe Iron Lady met in de hoofdrol Meryl Streep, de film MAMMA MIA! en de gelijknamige musical, die wereldwijd al door meer dan 54 miljoen mensen is bezocht en de veel geprezen geheel vrouwelijkeShakespeare Trilogy in Londen en New York. De choreograaf van TINA is Anthony van Laast, zijn werk omvat films zoals Beauty and the BeastHarry Potter and the Half-Blood Prince en de beide MAMMA MIA! films en theaterproducties als Joseph and the Amazing Technicolor DreamcoatJesus Christ Superstar en Sister Act. De musical supervisor van TINA is Nicholas Skilbech (GypsyFollies). Het decor en de kostuums voor TINA zijn ontworpen door Olivier Award-winnaar Mark Thompson (Charlie and the Chocolate Factory, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat), het lichtontwerp is van Olivier Award-winnaar Bruno Poet (Danny Boyle’s Frankenstein en Sigur Ros World Tours), Olivier Award-winnaar Nevin Steinberg (Broadwayhits als HamiltonDear Evan Hansen) is verantwoordelijk voor het geluidsontwerp en Jeff Sugg (Charlie and the Chocolate Factory) zorgde voor het ontwerp van de projectie.

De zoektocht naar Tina
De zoektocht naar de hoofdrol van Tina Turner en acteurs, zangers en dansers voor de Nederlandse productie is gestart. Geïnteresseerde artiesten kunnen meer informatie vinden op www.tinaturnerdemusical.nl/audities 

Tina Turner – een internationale ster
Tina Turner bepaalde een muzikaal tijdperk, met haar onmiskenbare stemgeluid en haar buitengewone podium performance. Met 180 miljoen verkochte platen, is ze nog altijd een van de meest succesvolle artiesten wereldwijd. De ‘Queen of Rock’ heeft elf Grammy Awards gewonnen en haar liveconcerten zijn door miljoenen mensen bezocht. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest in de muziekgeschiedenis. Tina Turner zette in 1988 een wereldrecord neer met een liveconcert voor 188.000 toeschouwers in Rio de Janeiro. De concerten die ze in 2009 gaf tijdens haar afscheidstournee werden uitgebreid van zeven naar zestien concerten wegens de grote vraag naar kaarten.

TINA – De Tina Turner Musical internationaal
De veelgeprezen productie TINA – De Tina Turner Musical beleefde zijn wereldpremière in april 2018 in het Aldwych Theatre in Londen. De show brak vervolgens alle box office records van het Aldwych Theatre en speelt nog steeds voor uitverkochte zalen op West End. De musical werd onlangs genomineerd voor drie prestigieuze Olivier Awards. De Duitse productie van TINA ging op zondag 3 maart in première in het Stage Operettenhaus in Hamburg, in het bijzijn van Tina Turner. Voor de Duitse versie van de musical zijn inmiddels al meer dan 150.000 tickets verkocht. Een Broadwayproductie is in de maak en TINA – De Tina Turner Musical zal in het najaar van 2019 zijn Broadwaypremière beleven.

Een productie van Stage Entertainment
TINA – De Tina Turner Musical is een eigen productie van Stage Entertainment, oorspronkelijk geproduceerd door Stage Entertainment, Joop van den Ende en Tali Pelman in nauwe samenwerking met Tina Turner. De musical is door Tina Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven.

Naar tickets