Overslaan en naar de inhoud gaan

Stefan Rokebrand

Kapitein Georg Von Trapp

Winnaar van de Musical Award voor zijn rol als Herman Brood in Chez Brood. Vertolker van zeer uiteenlopende rollen; in het jaar waarin hij de rock-’n-roll junkie speelde ook te zien als nationale held Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje.

Opleiding
Stefan studeerde in 2002 af aan de Arnhemse Toneelschool.

Theater/televisie/film
Winnaar van de Musical Award voor zijn rol als Herman Brood in Chez Brood.

Vertolker van zeer uiteenlopende rollen; in het jaar waarin hij de rock-’n-roll junkie speelde ook te zien als nationale held Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje, en op tv als transgender Maxine in Celblok H.

Van 2002 tot 2008 met eigen theatergezelschap vele voorstellingen gemaakt en daarnaast met onder meer het Noord Nederlands Toneel en De Theatercompagnie door het hele land gespeeld met mimevoorstelling While We Were Holding It Together (VSCD Mimeprijs 2007), zelfs over de hele wereld. Van 2008 t/m 2013 als vaste speler van Toneelgroep Oostpool onder andere te zien geweest in Hamlet, Tramlijn Begeerte en Wachten op Godot. In de zomer van 2019 in Carré met de hitmusical Het Pauperparadijs. Begin 2022 te zien in Medea.

Te zien geweest in vele tv-producties, waaronder Nood, Oogappels, Papadag, Van God Los en Ramses, en vaste rollen gespeeld in Celblok H en Smeris. In 2021 te zien in Het Verhaal van Nederland.

Gespeeld in de speelfilms Gooische Vrouwen 2 en Richting West. Dit najaar in de speelfilm Mijn vader is een vliegtuig, in een hoofdrol naast Elise Schaap en Pierre Bokma, en in de Zweedse film I am Zlatan.