Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 18 september te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen

Cast Aladdin

Cast

Aladdin

Jonathan Vroege

Geest

Stanley Burleson

Jasmine

Keoma Aidhen

Jafar

Roberto de Groot

Babkak

Florian Avoux

Kassim

Jermaine Faber

Omar

Dave Rijnders

Sultan

Michel Sorbach

Iago

Darren van der Lek

Aladdin
Geest
Jasmine
Jafar
Babkak
Kassim
Omar
Sultan
Iago

Waar & wanneer is Aladdin te zien?

Aladdin is vanaf 18 september exclusief te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen. 

Hoe lang duurt Aladdin?

De voorstelling duurt ca. 2 uur en 50 minuten incl. pauze

Wat zijn de ticketprijzen voor eerste rang?

1e rangs tickets vanaf €77,-

Bekijk alle ticketprijzen

Vanaf welke leeftijd kun je Aladdin zien?

Vanaf 8 jaar (adviesleeftijd). 

Wist je dat....

  • Er in de set en 350 kostuums miljoenen Swarovski kristallen zitten?

  • Bij 'Prince Ali' de dansers ieder 4 kostuums dragen, wat zorgt voor 108 ' snelle verkledingen' in 3,5 minuut?

  • A Whole New World het eerste en enige lied uit een Disney  animatiefilm is dat bovenaan in de Bilboard Hot 100 stond? 

Wist je dat....

Disney's Aladdin

Ben je klaar voor het wereldberoemde verhaal uit Duizend-en-één-nacht? Kom dan naar Disney's Aladdin in het AFAS Circustheater Scheveningen. De grote Broadway musical over de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Jasmine is al jaren een daverend succes in internationale theaters. Een wervelende show vol humor, kleurrijke kostuums en special effects die de harten gaat stelen van het Nederlandse publiek.

Spring op het vliegende tapijt en ga mee met Aladdin op avontuur in een heel nieuwe wereld. Het wordt een rit om nooit te vergeten. In een duizelingwekkend tempo word je meegenomen in het overweldigende verhaal over romantiek, vriendschap en verraad. Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits zoals 'A Whole New World', Friend Like Me' en 'Arabian Nights'.

Disney’s Aladdin is vanaf 2021 te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Nieuws

May 7 2021

ROLLEN VOOR MUSICAL DISNEY'S ALADDIN BEKEND

Stage Entertainment Nederland presenteert in samenwerking met Disney Theatrical Productions, vanaf 18 september 2021, Di Lees meer...

Aladdin, de historie, het verhaal en de achtergrond van de musical

De historie van de musical Aladdin

Disney’s Aladdin is als musical op Broadway te zien sinds 2014, en speelt daar nog steeds. Inmiddels is de musical ook in andere landen te zien geweest zoals Duitsland, Japan, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore. De voorstelling was genomineerd voor vijf Tony Awards en het castalbum was genomineerd voor een Grammy Award in de categorie ‘Best Musical Theatre Album.’

De filmversies van Aladdin en het originele sprookje

Aladdin de musical is gebaseerd op de bekende Disney animatiefilm Aladdin uit 1992. Het verhaal voor de animatiefilm ontstond naar aanleiding van ‘Aladdin en de wonderlamp’, een van de sprookjes uit ‘Duizend-en-een-nacht.’ Een live-action versie van de film werd onlangs uitgebracht in 2019.

Disney’s Aladdin voor het eerst als musical in Nederland vanaf 2021

In het najaar van 2021 komt de musical Aladdin voor het eerst naar Nederland. De grote Broadway musical over de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Jasmine is al jaren een daverend succes in internationale theaters. Een wervelende voorstelling vol humor, kleurrijke kostuums en special effects die het Nederlandse publiek zal overdonderen. De musical zal vanaf september exclusief te zien zijn in het Afas Circustheater Scheveningen. 

Het verhaal van Aladdin

Aladdin vertelt het verhaal van hoofdpersonage Aladdin, een arme jongen die in de straten van Agrabah leeft en steelt om te kunnen leven. Op een dag ontmoet hij daar prinses Jasmine en redt haar, nadat zij ontsnapte uit het paleis om te ontdekken hoe het leven buiten de paleismuren is.

Wanneer Aladdin over de lamp wrijft  ontmoet hij de Geest die hem vertelt dat hij drie wensen mag doen. Samen komen ze uit de grot en start de eerste wens: Aladdin wil prins worden om met Jasmine te kunnen trouwen. Jasmine is echter niet onder de indruk van prins Ali, maar later weet hij meer indruk op haar te maken tijdens een ritje door de lucht op een vliegend tapijt. Jasmine komt er echter achter wie hij in werkelijkheid is, en als ook Jafar dit ontdekt gooit hij Aladdin in zee. Met behulp van de geest en zijn wensen wordt Aladdin bevrijd.

De sultan biedt hem niet veel later een positie als Sultan aan, wanneer blijkt wat Jafar heeft gedaan, maar weet niet dat Aladdin geen prins is. Aladdin staat op het punt hiervoor zijn laatste wens te gebruiken, ondanks dat hij de Geest had beloofd hem te bevrijden met zijn laatste wens. Maar Iago, de papegaai van Jafar weet Jafar te bevrijden en de lamp van Aladdin te stelen, op dat moment wordt Jafar de nieuwe meester van de Geest. Jafar gebruikt zijn wensen om machtiger te worden en dwingt Jasmine om met hem te trouwen. Aladdin en Abu – gered door het vliegend tapijt – keren terug en samen met Jasmine weten zij de lamp van Jafar terug te pakken. Aladdin overtuigt Jafar ervan om zijn derde wens te gebruiken om zelf geest te worden, en zo nog machtiger te worden. Jafar doet dit en verdwijnt vervolgens in zijn eigen lamp.

Aladdin bevrijd met zijn derde wens de Geest en laat hem weer mens worden. En uiteindelijk trouwen Aladdin en Jasmine.

De hoofdrollen in de Nederlandse musical - Aladdin, de Geest, Jasmine, Sultan, Jafar en Iago

Binnenkort maken wij de cast van de musical Aladdin bekend. Benieuwd? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

De muziek

Alan Menken componeerde de muziek voor de musical, de songteksten werden geschreven door Howard Ashman. Menken was ook verantwoordelijk voor de muziek van de Disney animatiefilm. Ook schreef hij de muziek voor Disney’s ‘De Klokkenluider van de Notre Dame.’ Alan Menken kreeg 8 Academy Awards en was meerdere keren genomineerd voor de Golden Globe. 
A Whole New World is het eerste en enige lied in een Disney musical film dat bovenaan in de Billboard Hot 100 stond.